Al-Hilal: Koulibaly megindokolta, miért igazolt Szaúd-Arábiába

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 15:55
null
A tervek (Fotó: <strong><a href="https://www.seneinfo.net/plus-de-60-millions-fcfa-de-koulibaly-pour-construire-un-centre-de-sante-a-ngano-son-village-dorigine/">Seneinfo</a></strong>)
Sokak meglepetésére egy év után otthagyta a Chelsea-t a nem is olyan rég még a világ legjobb középső védői között számon tartott Kalidou Koulibaly, és aláírt a szaúdi Al-Hilalhoz. Most megmagyarázta, miért.

Tavaly 38 millió eurót fizetett a Napolinak a Chelsea a 31 éves szenegáli bekkért, most alig 23 millióért adta tovább az Al-Hilalnak, miután a hátvéd 32 mérkőzést játszott a londoni klub színeiben, és 6.8-as átlagosztályzatot érdemelt ki.

„Több okból is elégedett vagyok a döntésemmel – nyilatkozta a Corriere dello Sportnak Koulibaly. – Muszlim vagyok, és a megfelelő országba kerülök. Örülök, hogy egy fejlődő bajnokságban játszhatok, és remélem, segíthetek Szaúd-Arábiának és az Al-Hilalnak sporttörténelmet írni, szóval ez egy nagyon fontos átigazolás. Segíthetek a családomnak, a szüleimnek és az unokatestvéreimnek, hogy jól éljenek, és fenntarthatom a szenegáli civil szervezetem, a Capitaine du Coeur segítő tevékenységét. Egy gyermekklinikát kezdtünk felépíteni abban a faluban, ahol a szüleim születtek, majd házasodtak össze. Nganónak hívják ez a helyet.”

Koulibaly az ünnepélyes alapkőletétel előtt

Sokak szerint csalódást okozott Londonban.

„Senki sem garantálta nekem, hogy rendszeresen játszom majd. Mindig profi módon viselkedtem, de nem szeretek a padon ülni, nem szeretem a semmittevést. Inkább azt a klubot szeretem, ahol a projekt középpontjában állok, és példa lehetek a fiatal játékosok számára. A Premier League fantasztikus, és nagyszerű futballisták vannak ott. Azt várták, hogy a nápolyi formámat hozom, bár szerintem nem volt olyan rossz a szezonom. Időre volt szükségem, azonban egy év alatt a menedzser és a klub döntései miatt nem tudtam bizonyítani. A saját határaimról, a családomról és a gyerekeimről sokat tanultam Angliában, ám döntenem kellett. Sok csapattársam üzenet nekem, azt mondták, hogy sajnálják, hogy eligazoltam. Számomra az a legfontosabb innentől, hogy fel kell készülnöm az Afrikai Nemzetek Kupájára, mert Szenegál újra nyerni akar! Bár ez egyáltalán nem lesz könnyű.”

A beruházás a hírek szerint 65 millió euróba kerül majd, az első egy évben az infrastruktúrát kell kiépíteni, amellyel a környéken lakók is jól járnak, mert erre ők is rácsatlakozhatnak – Koulibaly Londonban évi nettó 9 millió eurót keresett, az Al-Hilalhoz három évre írt alá, évi 30 millió euróért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik