„A pálya volt a közösségi tér, ahol a falubeliek találkoztak”

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 10:18
null
Fotó: Kovács Péter
A kohéziós szerepet emelte ki Sipos Jenő MLSZ-szóvivő a fotókiállításon, amely a Hátsó füves futballmentő túrát dokumentálja. 


„Ez nem futballesemény, hanem társadalmi esemény, közösségi élmény”
– mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a Hátsó füves futballmentő túra 2022-es állomásait dokumentáló fotókiállítás megnyitóján. A sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban látható kamaratárlaton – amely a decemberben záró Hátsó füves-kiállítást egészíti ki – Árvai Károly, Kovács Péter, Szabó Miklós, Szoboszlay Marcell és Török Attila munkái szerepelnek.

„A mérkőzés mellett megismerhettük a település történetét, beszélgethettünk az ottani emberekkel, a régi játékosokkal – folytatta Sipos Jenő, aki személyesen részt vett a megszűnt falusi csapatokat felélesztő programsorozat több állomásán. – A helyiek felidézték a régi szép emlékeket, a vasárnap délutánokat, amikor ebéd után a család kivonult a pályára. A játékosok mentek az öltözőbe, a feleség, a gyerekek pedig a pálya szélén beszélgettek, kevésbé a futballról, inkább családi vagy egyéb témákról. A pálya volt az a közösségi tér, ahol találkoztak”

Az idei, nyolcállomásos turnét felvezető, április 20-i kiállításmegnyitón Novák Zoltán előadóművész elszavalta Zelk Zoltán Egy falusi futballpályán című versét, majd az eseménysorozat szervezői mondtak köszöntőt, Ringer István múzeumigazgató az esemény házigazdájaként is. A Hátsó füves futballmentő túra az idén április 22-én Hercegkúton indult, a további állomások a következők: Nagyrozvágy – május 6., Makkoshotyka – május 20., Györgytarló – június 4., Hollóháza – június 17., Alsóberecki – július 1., Bodrogolaszi – július 15., Ricse – július 29.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik