Felkészülés: a Real Madrid ikszelt Mexikó Realjával

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.27. 06:56
null
Mexikói gólöröm a Real ellen (Fotó: AFP)
Döntetlent játszott a Real Madrid és a mexikói Club América magyar idő szerint szerdára virradóra az egyesült államokbeli San Franciscóban: a két csapat felkészülési mérkőzése 2–2-re végződött. A Mexikó Real Madridjaként emlegetett América először nem kapott ki a spanyol sztárcsapattól – a korábbi négy meccsüket a madridiak nyerték meg.

 

Mexikói góllal kezdődött a mérkőzés: az 5. percben Miguel Layún alighanem lőni készült, de a labdája nem volt elég erős, Henry Martin a tizenegyespontnál levette, majd Rüdigertől kevéssé zavartatva a jobb alsóba lőtt (0–1). A GÓL ITT!

Noha Karim Benzema az első húsz percben semmilyen veszélyt nem jelentett az América kapujára, ő szállította az egyenlítő gólt, méghozzá igen mutatósat: a felkészülési időszakban most először meccset játszó francia támadó a visszakapott labdát jobbal mintegy 19 méterről, kissé balról a bal alsó sarokba kanyarította (1–1). A GÓL ITT!

A szünetben szinte teljes sorcserét végrehajtó Real Madrid szerzett vezetést a második félidő elején: Lucas Vázquez harcolt ki tizenegyest Mauricio Reyesszel szemben, és Eden Hazard kíméletlen ítélet-végrehajtó volt, jobbal a jobb alsóba lőtt. (2–1). A GÓL ITT!

Hiába támadott többet a Madrid, a hajrában jött az egyenlítés, szintén büntetőből. Vinícius Tobiast látta szabálytalannak a játékvezető Álvaro Fidalgóval szemben, aki maga vállalta el a végrehajtást: elsőre hibázott, csakhogy Andrij Lunyin elmozdult a vonalról, így a Real Madrid Castilla korábbi játékosa másodszor is próbálkozhatott – akkor már sikerrel járt. (2–2). A GÓL ITT!

A végjátékban a Real közel volt a győztes gólhoz, ám David Alaba lövését Óscar Jiménez nagy bravúrral védte – így a mexikói liga rekordbajnoka (13) története során először nem kapott ki a madridi klassziscsapattól.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Club América (mexikói) 2–2 (1–1)
San Francisco,
Oracle Parc. Vezette: Dickerson (egyesült államokbeli)
REAL MADRID: Lunyin – Lucas Vázquez (Vinicius Tobias, 66.), Rüdiger (Vallejo, 60.), Nacho (Éder Militao, a szünetben), F. Mendy (Alaba, a szünetben) – Modric (Valverde, a szünetben), Casemiro (Dani Ceballos, a szünetben), Kroos (Tchouaméni, a szünetben) – Asensio (E. Hazard, a szünetben), Benzema (Rodrygo, a szünetben), Vinicius Jr. (Camavinga, a szünetben). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CLUB AMÉRICA: Ochoa (Ó. Jiménez, 32.) – J. Sánchez (Damm, 60.), Lara (D. Valdés, 60.), S. Cáceres, S. Reyes – Layún, Jonathan Dos Santos (Álvaro Fidalgo, 60.), Aquino (B. Valdez, 60.), Zendejas (R. Sánchez, 60.) – Vinas (Román Martínez, 60.), H. Martín (J. Rodríguez, 60.). Vezetőedző: Fernando Ortiz
Gólszerző: Benzema (22.), E. Hazard (55. – 11-esből), ill. H. Martín (5.), Álvaro Fidalgo (82. – tizenegyesből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik