FFT: 30 hihetetlen sztori – a futballtörténelem legpiszkosabb csalásai

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 10:09
null
Bilardónak fegyvere van, és veszélyes lehet
Néhány renitens gazember a futballban is mindig megtalálja a szabályszegés legjobb módját. A FourFourTwo felidézi a legszebb játék legpiszkosabb csalásait.

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Az Estudiantes piszkos kis húzásai
Az argentin válogatott korábbi szövetségi kapitánya (jelenleg nőgyógyász), Carlos Bilardo akkor sem lehetne hitványabb szereplője a futball sötét oldalának, ha minden sajtótájékoztató elején az ölében dédelgetett fehér macskához gügyögne. A '60-as években az Estudiantes középpályásaként tűket rejtett a zoknijába, hogy titokban az ellenfelet szurkálja velük. Edzőként arra biztatta a játékosokat, hogy kenjenek mentolos krémet az ellenfél szemébe, valamint a '90-es vb-n doppingszerrel vegyített vízzel kínálta a brazilokat. Mi lesz hát a következő lépés? Irány a politika világa. Az ellenfelei retteghetnek.

Öregfiúk
Ha a nemzeti példaképed Roger Milla, akinek életkorát idősödő hollywoodi színésznőkéhez hasonló titoktartással kezelik, akkor nem hibáztathatod a kameruni csapattársakat, amikor a példakép nyomába szegődnek. Tobie Mimboe védő számtalan világversenyen vett részt elképzelhetetlen mennyiségű új útlevéllel. Hivatalosan 31 éves volt az 1996-os Afrika-kupán, majd fiatalodott egy évtizedet, amikor Törökországban feltűnt, végül a '98-as Afrikai Nemzetek Kupájára 28 évesre öregedett. Ajánlott irodalom: Stephen Hawking – Az idő rövid története.

Elegáns pöccintés a vonalon túlról

A Leganés edzője, Enrique Martín összehozta élete legőrültebb estéjét 1999-ben. Csapata 1–0-ra vezetett a spanyol másodosztálybeli rivális Badajoz ellen, de a győzelem veszélybe került az ellenség meccs végi támadásánál. A rafinált edző nem tudta visszafogni magát: amikor a Badajoz csatára, Sabino Santos az oldalvonal mentén robogott el, Martín hidegvérrel elpöccintette előle a labdát. A Badajoz teljesen összezavarodott, Martínt pedig tíz meccsre eltiltották.

A további 27 hihetetlen sztori elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik