Ázsiai BL: a koronavírus miatt elhalasztják a kínai csapatok meccseit

Vágólapra másolva!
2020.02.04. 20:11
A kínai Vuhanban kirobbant koronavírus-járvány miatt egyre több, a régióban sorra kerülő nemzetközi sporteseményt törölnek vagy elhalasztanak a szervezők, most éppen az ázsiai Bajnokok Ligájában érintett kínai csapatok mérkőzéseinek időpontjait változtatták meg: a csoportkör első három fordulójában a kínaiak meccseit áprilisban és májusban rendezik meg.

Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség Kuala Lumpurban tartott válságülésén úgy döntöttek, hogy a kínai klubok ausztrál csapatok elleni mérkőzéseit februárról és márciusról átteszik április végére és május elejére, miután az ausztrálok korábban beutazási szankciókat vezettek be a Kínából érkezőkkel szemben.

A hat érintett tagszövetség – Ausztrália, Kína, Japán, Malajzia, Dél-Korea és Thaiföld – képviselői beleegyeztek a meccsek elhalasztásába, így az első három csoportkörös forduló meccseit április 28. és május 26. között pótolják majd az érintettek. A Sanghaj Senhua, a Sanghaj SIPG, a Kuangcsou Evergrande csak április 7-én, illetve 8-án játssza le első csoportmeccseit, míg a negyedik kínai klub, a Pejcsing Kuoan FC jelenleg Dél-Koreában edzőtáborozik, így nem kell karanténba vonulnia, és február 18-án elkezdheti a szereplést a thaiföldi Chiangrai United otthonában – áll a BBC beszámolójában.

A december végén kitört koronavírus-járvány világszerte már 24 országba jutott el, eddig 20 ezer fertőzést jelentettek – döntő százalékát az eseteknek Kínából –, és több mint 400 halálos áldozatot követelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik