Tajvan: az elnök a saját válogatottjuk ellen fogadott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 11:10
null
A tajvani válogatott meglepő veresége valószínűleg jól fizetett a bukmékereknél (Fotó: ctfa.com.tw)
Helyi lapértesülés szerint Lin Cseng-ji, a Tajvani Labdarúgó-szövetség elnökeként több mint egymillió dollárt nyert azzal, hogy saját válogatottjuk ellen fogadott.

Lin Cseng-ji a gyanú szerint illegális fogadóirodáknál tett fel arra pénzt, hogy a tajvani labdarúgó-válogatott elveszíti a Brunei elleni párharcának első mérkőzését a 2018-as vb selejtezőjének ázsiai zónájában, az első selejtezőkörben. Tajvan meglepetésre hazai pályán 1–0-ra ki is kapott, így a helyi szövetség első embere szép summához jutott, a csütörtöki hírek szerint több mint egymillió dollárhoz.

A március 12-én lejátszott találkozó egyetlen gólja a 36. percben született hatalmas kapushibát követően. Tajvan a visszavágón 2–0-ra győzött, így 2–1-es összesítéssel továbbjutott.

EZZEL A GÓLLAL KAPOTT KI TAJVAN BRUNEITŐL



A kínai nyelvű Next Magazine szerint Lin Cseng-ji azt kérte szövetségi kapitányuktól, hogy több kulcsemberüket is pihentesse az első mérkőzésen. Nem lépett pályára többek között a török születésű Onur Dogan (kínai nevén Csu En-lö) sem, aki a visszavágón a mindent eldöntő második gólt szerezte.

A 2013-ban megválasztott Lin Cseng-ji azóta már lemondott elnöki tisztségéről, helyét ideiglenes jelleggel Liu Fu-caj, a tajvani szövetség alelnöke tölti be. Utóbbi úriember elmondta, hogy a szervezet teljes mértékben együttműködik a nyomozóhatóságokkal.

A világranglista 179. helyén álló tajvani válogatott az ázsiai vb-selejtezők második körében Irakkal, Vietnammal, Thaifölddel és Indonéziával szerepel egy csoportban. A 2. ázsiai selejtezőkör egyben kontinensbajnoki kvalifikációként is szolgál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik