Csoda! Gól Uruguay és Franciaország összecsapásán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 23:02
null
Maxi Pereira és Luis Suárez (jobbra) ünnepli az általuk összehozott uruguayi gólt (Fotó: Reuters)
Az uruguayi labdarúgó-válogatott 1–0-ra nyert Franciaország ellen Luis Suárez góljával felkészülési mérkőzésen Montevideóban.
Ha van párosítás a világ labdarúgásában, amely nem ígér sok gólt, akkor az uruguayi–francia mindenképpen az. A két válogatott szerdán azok után csapott össze újra, hogy legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésük 0–0-s döntetlenre végződött. Bizakodásra adott okot ugyanakkor, hogy Uruguay a tavaly augusztusi Le Havre-i remije óta mind a nyolc találkozóján kapott legalább egy gólt.

Óscar Tabárez csak a cserék közé jelölte Luis Suárezt, aki eltiltás miatt nem játszhat a jövő heti Venezuela–Uruguay vb-selejtezőn. A hazaiaknál így Edinson Cavani mögött Diego Forlán játszott árnyékéket. A dél-amerikaiak kezdtek aktívabban, ám az első tíz perc után már egyértelműen a franciák játszották a veszélyesebb futballt. Leginkább Mathieu Valbuena és Dimitri Payet volt elemében a vendégek közül, de a magabiztosan védő és több bravúrt is bemutató Fernando Muslerával nem bírtak, így – minő meglepetés – 0–0-val mentek szünetre a felek.

Tabárez négyet cserélt a második félidőre, a Forlánt váltó Luis Suárez pedig hamar hasznossá tette magát. A Liverpool csatára az 50. percben remekül lépett be a jobb oldalon Eliaquim Mangala elé, a Maxi Pereirától kapott labdát pedig éles szögből jobb külsővel lőtte el Steve Mandanda mellett. 1–0

Ezt követően a franciák birtokolták többet a labdát, de nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazai védelemmel. A 79. percben a szintén csereként beállt Yohan Cabaye eresztett meg egy életerős lövést, de Muslera ismét csak a helyén volt. A hajrában még Gastón Ramírez duplázhatta volna meg Uruguay előnyét, Mandanda azonban védeni tudott, így 1–0 lett a vége.

Luis Suárez 14 gólt szerzett a legutóbbi 18 válogatott fellépésén, Uruguay pedig az 1966-os világbajnokság óta először győzte le a franciákat.




LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
URUGUAY–FRANCIAORSZÁG 1–0 (0–0)

Montevideo. V: Quintana (paraguayi)
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, Lugano (Scotti, a szünetben), Coates, Cáceres – Gargano, Arévalo Rios (Eguren, a szünetben) – Lodeiro (Ramírez, a szünetben), Forlán (Suárez, a szünetben), Á. Pereira (C. Rodríguez, 71.) – Cavani (A. Hernández, 66.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
FRANCIAORSZÁG: Mandanda – Sagna, Koscielny, Mangala, Trémoulinas – Capoue (Guilavogui, 67.), Matuidi (Cabaye, 76.) – Payet, Valbuena (Grenier, 67.), Gourcuff (Lacazette, 58.) – Giroud (Gomis, 58.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
G: Suárez (50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik