Brazília a 90. percben óvta meg veretlenségét a szbornaja ellen

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 22:37
null
David Luiz (balra) és Alekszandr Kerzsakov csatája (Fotó: Action Images)
Az orosz labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Brazíliával a két csapat hétfő esti londoni felkészülési mérkőzésén. A brazilok a 90. percben óvták meg az oroszok elleni veretlenségüket.

Az orosz csapat kezdte jobban a londoni Stamford Bridge-en megrendezett mérkőzést. Előbb Szergej Ignasevics veszélyeztetett szabadrúgásból, a szitáló labdát Júlio César csak kiütni tudta. A brazil védelem kezdetben többször bizonytalankodott, egy ilyen kihagyás után Alekszandr Kerzsakov lőtt a jobbösszekötő helyéről a kapu mellé. Kerzsakovnak volt egy blokkolt közeli lövése is.

A játékrész középső harmadában jobbára a brazilok birtokolták a labdát. Neymar háromszor is helyzetbe került, de vagy fölé lőtt, vagy elcselezte magát, vagy az utolsó pillanatban mentettek előle a védők.

Az első félidő legszebb akcióját Viktor Fajzulin és Kerzsakov ügyködte össze a bal oldalon: Fajzulin szép csellel hozta ki a labdát, megjátszotta Kerzsakovot, akitől sarokkal kapta vissza a lasztit, amely a lövése nyomán alig tévesztett célt – az oldalhálóban landolt.

A második félidőben sokáig a brazilok birtokolták többet a labdát, de a veszélyteremtésig nem jutottak el – pontosabban egyszer, David Luiz szabadrúgása után Vaszilij Berezuckij testi épsége veszélyben volt, de a sorfalból kilőtt oroszt végül játékra alkalmas állapotba masszírozták.

Volt még Neymarnak egy gyengécske, a kapu közepébe tartó lövése, aztán a 73. percben jött a Nagy Orosz Futballshow: a szbornaja támadói úgy gurigáztak a brazil 16-oson belül, mintha nem lett volna ott egy szél védő se. Nagyobb baj, hogy voltak többen is, de egyikük sem tudta megakadályozni, hogy két hárított, illetve blokkolt Kerzsakov-lövés után jöhessen még egy harmadik is. Amikor Fajzulin végül belőtte a labdát a kapuba, Scolari kapitány alighanem lélekben már zokogott. 0–1

S talán az orosz táborban már dörzsölték a tenyerüket, hogy nyolc vereség és két döntetlen után meglesz az első győzelem Brazília ellen, amikor beütött a krach. A 90. percben remek brazil támadás futott a bal oldalon, Marcelo, Hulk kényszerítőzés után Marcelo úgy játszott középre, hogy a kiváló ütemben érkező Frednek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. 1–1

Így maradt tehát veretlen Oroszország ellen Brazília, amely rövid európai túráján a második döntetlenjét játszotta; mint ismert, csütörtökön Olaszországgal játszott 2–2-t Genfben.

Összefoglaló


Brazil vs Russia 1:1 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–OROSZORSZÁG 1–1 (0–0)

London, 35 206 néző. V: Webb (angol)
BRAZÍLIA: Júlio César – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernando, Hernanes, Oscar (Hulk, 67.), Kaká (Diego Costa, 78.) – Neymar, Fred. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
OROSZORSZÁG: Gabulov – Anjukov (Kombarov, a szünetben), Jescsenko, V. Berezuckij, Ignasevics – Sirokov, Fajzulin, Glusakov, Kokorin (Zsirkov, a szünetben; Grigorjev, 86.) – Bisztrov (Satov, a szünetben), Kerzsakov. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
G: Fred (90.), ill. Fajzulin (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik