Brazília: a legendás Sócrates kórházba került gyomorvérzéssel

Vágólapra másolva!
2011.08.20. 11:06
Címkék
Az egykori zseniális brazil támadó középpályást, Sócratest a Sao Pauló-i Albert Einstein klinikára szállították gyomorvérzése miatt.


A Lancenet értesülései szerint péntek éjjel lett rosszul az orvosi végzettséggel is rendelkező hajdani labdarúgó, akit jelenleg is vizsgálnak kollégái.
A Lancenet értesülései szerint péntek éjjel lett rosszul az orvosi végzettséggel is rendelkező hajdani labdarúgó, akit jelenleg is vizsgálnak kollégái.

Az 57 éves Sócrates a hírek szerint magas vérnyomásban és májbetegségben is szenved.

SÓCRATES
A szakálla miatt eltéveszthetetlen külsejű „doktor úr" kora egyik legmisztikusabb képességű középpályása volt, akinek családi tehetségéből még öccsének, Raínak is jutott annyi, hogy futotta belőle egy világbajnoki aranyra. Arra az éremre, amelyet Sócrates Brasileiro Sampaio da Souza Vieira de Oliveira (a további izgalmak elkerülése érdekében nevezzük röviden Sócratesnek) csak messziről csodálhatott, pedig két vb-nek is esélyesként futott neki a selecaóval. Odahaza megjárta a legnagyobb klubokat, Európában viszont csak egyszer próbálkozott: a Fiorentinánál töltött el egy idényt. Az élethabzsoló középpályás minden idők egyik legintelligensebb labdarúgója, nem mellékesen a válogatottban 63-szor szerepelt, és 25 gólt szerzett. 1989-ben vonult vissza a Botafogóból, de 2004-ben visszatért, és egy alkalommal pályára lépett az angol sokadosztályú Garforth Townban. Jelenleg több újság vendégszerzője, valamint sportorvosként otthon, Ribeirao Pretóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik