Az Inter után a Milant is megverte a mexikói Club América

Vágólapra másolva!
2009.07.23. 08:16
A mexikói América második mérkőzését is megnyerte a World Football Challenge elnevezésű felkészülési tornán: az Inter legyőzése után a Milant is megverte 2–1-re magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A találkozón a nézők nagy örömére az amerikai válogatott Oguchi Onyewu bemutatkozott az olasz csapatban, és az América első góljánál nagyot hibázott.
Ronaldinhóék (jobbra) nem bírtak az Américával
Fotó: Reuters
Ronaldinhóék (jobbra) nem bírtak az Américával
Ronaldinhóék (jobbra) nem bírtak az Américával
Fotó: Reuters
Ronaldinhóék (jobbra) nem bírtak az Américával

Úgy tűnik, a mexikói Club Américának jól megy a milánói csapatok ellen a World Football Challengen: az Inter néhány nappal korábbi legyőzése után (tizenegyesekkel nyert az América) a Milant is megverte 2–1-re.

Az első félidőben nem született gól, de a második játékrészben volt esemény bőven. Rögtön a szünet után lehetőséget kapott a Milan nyári szerzeménye, az amerikai válogatott Oguchi Onyewu, aki hatalmas tapsot kapott a Georgia Dome 53 ezer főt számláló szurkolótáborától.

A hazai pályán szereplő védő azonban nem sokkal később nagy hibával vétette észre magát: Salvador Cabanas hosszú beívelésekor lemaradt Enrique Esquedáról a tizenhatoson belül, és a mexikóiak támadója szép gólt lőtt Marco Storari kapujába.

Nem kellett sokat várni a Milan válaszára, a 66. percben Mathieu Flamini nagyszerűen indította Filippo Inzaghit, aki az América kapujába lőtt. A találkozó hajrájában egy jobb oldali beadás után Daniel Márquez szép gólt fejelt, miután Gianluca Zambrotta kissé lemaradt róla.

Onyewu hibája ellenére Clarence Seedorf a meccs után úgy nyilatkozott: „Oguchi nagyon lelkesen játszott, még a beilleszkedésnél jár, de rendkívül fontos játékosunk lesz.”

Az amerikai sem volt elégedetlen magával, jól érezte magát a meccsen, bár kommunikációs gondjai vannak a társakkal, de elmondása szerint ezt hamarosan orvosolni fogja.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI


LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

CLUB AMÉRICA–MILAN 2–1 (0–0)
CLUB AMÉRICA: Navarrete – Cerda (Garcia, 90.), Rojas, Mosquera (Inigo, 82.), Rodriguez – Reyna, Sánchez, Carlos Silva (Kontogiannis, 92.), Beausejour (Martínez, 62.) – Esqueda (Chitiva, 79.), Cabanas (D. Márquez, 69.)
MILAN: Storari – Antonini (Zambrotta, 68.), Nesta (Onyewu, 45.), Favalli, Jankulovski – Gattuso (Strasser, 75.), Seedorf (Abate, 55.), Flamini (Ikande, 79.), Zigoni – F. Inzaghi, Ronaldinho
Gólszerzők: Esqueda (56.), D. Márquez (84.), ill. Inzaghi (66.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik