Priskin ára közel egymillió font, Esterházy a REAC-tól kerülhet Angliába

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2009.06.30. 12:48
Légióskörkép sorozatunkban legutóbb az F-Group menedzseriroda játékosainak elmúlt szezonját értékeltük Filipovics Vladan segítségével, ezúttal pedig a Stars&Friends iroda magyarországi képviselőivel, Fülöp Ferenccel és Vörösbaranyi Józseffel beszélgettünk. Játékosaik közül a watfordi Priskin Tamás a Readingben folytathatja, Szélesi Zoltán és Esterházy Mátyás Angliába igazolhat, a 18 éves Nagy Patrik pedig az osztrák Rapid Wiennel fog hamarosan profi szerződést kötni.
A Stars&Friends két játékosa: Priskin (balra) és Fülöp
Fotó: M. Németh Péter (archív)
A Stars&Friends két játékosa: Priskin (balra) és Fülöp
A Stars&Friends két játékosa: Priskin (balra) és Fülöp
Fotó: M. Németh Péter (archív)
A Stars&Friends két játékosa: Priskin (balra) és Fülöp
PRISKIN ÁRA ELÉRHETI AZ EGYMILLIÓ FONTOT

A Stars&Friends menedzseriroda magyar játékosai közül többen is remek szezont tudhatnak maguk mögött. Közéjük tartozik Priskin Tamás, aki az angol másodosztályú Watford színeiben a bajnokságban 12 gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott.

„Priskinnek valóban jó szezonja volt, kiváltképp az idény második felében remekelt. Több emlékezetes gólt is lőtt – példaként említhetem a Chelsea és a Tottenham elleni kupameccseken szerzett találatait. Tomi racionálisan gondolkodó játékos, aki tisztában van vele, hogy hova szeretne eljutni, és ha ilyen ütemben fejlődik, akkor hamarosan ismét a Premier League szintjére kerülhet” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a magyarországi iroda egyik vezetője, Fülöp Ferenc.

Társa, Vörösbaranyi József hozzátette, jó esély van arra, hogy Priskin már a nyáron előreléphet, bár az angol élvonal még túl nagy ugrás lenne neki, ezért elsősorban feljutásra esélyes csapatban gondolkodnak.

Úgy tűnik, a Watford hajlandó elengedni a támadót, akit még egy évig szerződés köt együtteséhez, ha lesz olyan vevő, aki megfizeti a kivásárlási árát, ami a menedzserei szerint nyolcszázezer és egymillió font között mozog. Vörösbaranyi József szerint ez az összeg a nem angol klubok számára alighanem túl magas, viszont elképzelhető, hogy a szintén a Championshipben szereplő Reading hajlandó lesz megadni.

A klubnál Priskin korábbi menedzsere, Brendan Rodgers felel a szakmai munkáért, aki – miként arról már beszámoltunk – tárgyalásokat folytat a Watford vezetőivel, hogy a magyar válogatott csatár a feljutást megcélzó csapatához kerülhessen.

„DZSUDZSÁK BALÁZS KÉSZ JÁTÉKOSSÁ ÉRETT”

A Stars&Friends iroda egy másik, magyar viszonylatban sztárnak számító futballistája Dzsudzsák Balázs, a holland PSV középpályása, aki menedzserei szerint rengeteget fejlődött az elmúlt szezon során.

„Balázsnak kezdetben problémát okozott, hogy Huub Stevens vezetőedző sok védekező feladattal is megbízta őt, de utólag megállapíthatjuk, hogy ez csak a hasznára vált. Sokoldalú, érett játékos lett belőle, aki immár képes a védekezésből is kivenni a részét, úgy, hogy ez közben nem megy a támadások rovására, hiszen az elmúlt bajnoki idényben 11 gólt szerzett, és még nem érte el a képességei maximumát” – mondta a válogatott futballistával kapcsolatban Fülöp Ferenc.

„A PSV egyelőre ragaszkodik Balázshoz, de ha képes még egy ilyen évadot produkálni, akkor jövő nyáron minden bizonnyal a hollandnál erősebb európai bajnokságban folytathatja pályafutását” – tette hozzá Vörösbaranyi József.

A MEGLEPETÉSEMBEREK: FÜLÖP ÉS TORGHELLE

Tavaly nyáron hetekig arról írtak az angol lapok, hogy Fülöp Márton szeretné elhagyni a Sunderland csapatát, mert nem érzi biztosnak a helyét, aztán a legutóbbi idényben mégis 26 bajnokin lépett pályára, és a szerződését is meghosszabbította a klub.

„Ahhoz képest, hogy egy éve még távozni szeretett volna, meglepően jól alakult Marci szezonja. Azon a 26 találkozón, amelyen játszott, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és a klubvezetők is elégedettek vele. A jövőjével kapcsolatban nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen Steve Bruce személyében új menedzser érkezett a csapathoz, de ha képes lesz állandósítani a jó formáját, akkor az új idényben is első számú kapus lehet” – mondta fiáról Fülöp Ferenc.

A menedzser kifejtette, hogy az évad másik kellemes meglepetését a német másodosztályú Augsburgban játszó Torghelle Sándor szerezte, aki lehiggadt (nem követ már el olyan buta, fölösleges szabálytalanságokat, mint korábban), és ennek is köszönhetően a válogatott húzóemberévé vált. Igaz, áprilisban megsérült, s azóta nem is játszott, de már elkezdte a tréningeket.

„Torghelle Sándornak jól sikerült a sérülés utáni rehabilitációja, és a héten bekapcsolódott az Augsburg felkészülésébe. Egyelőre még nagyon óvatosan mozog, de mentalitását ismerve hamarosan utoléri magát, így az őszi vébéselejtezőkre már visszanyerheti korábbi remek formáját” – fogalmazott Fülöp Ferenc.

AKIK KÜLFÖLDRE MEHETNEK: SZÉLESI, LEANDRO, BAJZÁT

A szintén válogatott Szélesi Zoltánnak lejárt a szerződése a francia másodosztályú Strasbourgnál, és jelenleg az Újpesttel készül, de menedzserei szerint (ahogy arról már tegnap beszámoltunk) valószínűleg az angol másodosztályban folytatja a pályafutását, bár korábban a holland NEC is megkereste, és Oroszországból is érdeklődtek iránta.

Balogh Béla nem sokat futballozott a spanyol másodosztályú Murcia színeiben, mert a csapat vezetőedzője a saját nevelésű labdarúgókat részesítette előnyben. A védő még egy évig az MTK játékosa, de mindenképpen külföldön szeretné folytatni; görög és osztrák klub is megkereste.

A magyar bajnokságból a legnagyobb esélye a debreceni Leandrónak van arra a Stars&Friends menedzseriroda játékosai közül, hogy más országba szerződjön. A hátvéd iránt a legkomolyabban a BL-induló Wisla Kraków érdeklődik. Vörösbaranyi József szerint csak attól függ a megegyezés, hogy a lengyel gárdától távozik-e az egyik válogatott védő (alighanem a 26 éves Piotr Brozekről van szó), mert a helyére szeretnék leigazolni Leandrót.

Az iroda Magyarországon szereplő futballistái közül Ferenczi István (Ferencváros) és Kabát Péter (Újpest) is remek szezont tudhat a háta mögött. Vörösbaranyi József elmondta, nem zárható ki, hogy ők is kapnak majd külföldi ajánlatot, de mindkét futballista jól érzi magát jelenlegi csapatánál, így arra van nagyobb esély, hogy a nyáron nem váltanak.

A győri Bajzát Péter is elhagyhatja az országot, de az ő ügyét nem a saját menedzserei intézik, ugyanis klubja külön megbízást adott egy játékosügynöknek, és kizárólag ő értékesítheti az ETO futballistáit.

TEHETSÉGES FIATALOK: NAGY PATRIK PROFI SZERZŐDÉST KÖT A RAPIDDAL

A Stars&Friends nemcsak rutinos válogatottakkal, hanem sok tehetséges fiatallal is foglalkozik. A győri születésű Nagy Patrik a Rapid Wien utánpótláscsapatánál töltötte az elmúlt szezont, és a 18 éves játékossal néhány napon belül profi szerződést köthet az osztrák klub.

„A 21 éves kapus, Esterházy Mátyás a REAC-tól kerülhet az angol másodosztályba, ha megfelel a próbajátékon” – mondta Vörösbaranyi József, aki klubnevet nem említett.

A menedzser továbbá felhívta a figyelmet a Brescia Primavera-csapatában szereplő támadó középpályásra, Varga Rolandra, aki stabil tagja volt együttesének, és hamarosan akár a felnőttalakulatnál is számításba vehetik (rajta kívül Feczesin Róbert és Vass Ádám is Bresciában futballozik).

„Az itthon futballozó fiatalok közül az MTK-s Urbán Gábor és Pátkai Máté is megérett arra, hogy külföldön szerepeljen. Továbbá ha ifjú tehetségekről beszélünk, akkor kiemelném még játékosaink közül Lipták Zoltánt, Varga Róbertet és Elek Ákost: ők mindhárman a Fehérvár labdarúgói lesznek a következő szezonban, és jó esélyük van arra, hogy egy éven belül légiósok legyenek” – fogalmazott Vörösbaranyi József.

Fülöp Ferenc még valakit kiemelt: a 15 éves Novothny Soma a magyar labdarúgás egyik nagy ígérete – a menedzser szerint hamarosan tárgyalni fognak a jövőjével kapcsolatban a játékos családjával, és ezután döntik majd el, hogy milyen irányba történjen az ő menedzselése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik