Gróf Dávid a több játéklehetőség reményében igazolna Angliába

Vágólapra másolva!
2009.03.03. 08:56
Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Gróf Dávid, a skót élvonalbeli Hibernian magyar kapusa elhagyja csapatát. A hírt a Scotsman című lap jelentette be, amely ma már interjút is közöl a 19 éves futballistával. Gróf a kevés játéklehetőséggel magyarázza távozását.
Gróf Dávid védeni akar, ezért elhagyja a Hiberniant
Gróf Dávid védeni akar, ezért elhagyja a Hiberniant
Gróf Dávid védeni akar, ezért elhagyja a Hiberniant
Gróf Dávid védeni akar, ezért elhagyja a Hiberniant
A Scotsman című lap a menedzser Mika-Matti Paatelainenre hivatkozva közölte a fiatal magyar távozásának hírét.

A kapus azért hagyja el a skót élvonalban negyedik helyen álló gárdát, mert több játéklehetőségre vágyik, ami érthető, hiszen tétmeccsen eddig mindössze egyszer lépett pályára: a Morton elleni kupameccsen, amikor kiesett a Hibernian.

„Nagyon sokáig gondolkodtam, mielőtt meghoztam a döntésemet, de játszani szeretnék, ezért váltanom kell” – nyilatkozta a Scotsmannek Gróf.

„Minden pillanatát élveztem annak a két és fél évnek, amit Skóciában töltöttem. Kiváltképp a kapusedzőnknek, Gordon Marshallnak tartozom köszönettel, aki nagyon sokat segített a fejlődésemben” – fogalmazott a futballista.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Gróf hol folytatja, de korábban a Nemzeti Sportnak elmondta, szeretne Angliába szerződni, ahol korábban már próbajátékon is részt vett a West Bromwich Albionnál.

A Scotsman egyébként a Hibernian másik magyar légiósát, Rósa Dénest is idézi, aki a 0–0-s végeredménnyel záruló, Falkirk elleni szombati bajnokin csereként lépett pályára a 64. percben.

„Nem zavar, hogy legutóbb nem voltam kezdő, dolgozom tovább, hogy a következő meccsen már az lehessek” – mondta az angol másodosztályú Wolverhamptontól télen igazolt középpályás.

Az eddig öt bajnokin szereplő Rósa hozzátette, ő remekül érzi magát a csapatnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik