Rósa Dénes aláírt a Hibernianhez, Lőwöt Angliából figyelik

Vágólapra másolva!
2009.01.23. 13:38
Magyar szempontból felpörögtek az események a nemzetközi átigazolási piacon. Rósa Dénes pénteken délelőtt aláírta szerződését a skót élvonalban 6. helyen álló Hibernianhez. Szintén a szigetországban, csak éppen nem Skóciában, hanem Angliában köthet ki a Hoffenheim válogatott védője, Lőw Zsolt, akit a Reading figyel, de a német Mainz is szerződtetné.
Rósa Dénes Skóciában folytatja pályafutását
Fotó: Czerkl Gábor
Rósa Dénes Skóciában folytatja pályafutását
Rósa Dénes Skóciában folytatja pályafutását
Fotó: Czerkl Gábor
Rósa Dénes Skóciában folytatja pályafutását

Ahogy arról már beszámoltunk, Rósa Dénes napok óta a skót Hiberniannél edz, de a nyárig szóló szerződését csak ma írta alá a klubhoz, ahol Gróf Dávid személyében magyar csapattársa is lesz.

Rósa az edzéseken annyira meggyőzte Mixu Päätteläinen menedzsert, hogy a hírek szerint a középpályás már pályára is léphet új csapata hétvégi bajnokiján a címvédő Celtic ellen.

„Egyelőre fél évre írok alá, aztán meglátjuk, hogyan tovább” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Rósa.

„Szeretnék felpörögni, és leginkább magamnak megmutatni, hogy többre vagyok képes, mint amennyire Wolverhamptonban tartottak. Egyelőre a családommal együtt nagyon jól érezzük magunkat Edinburghben, tudom, hogy szépek a stadionok, a szurkolók hihetetlenül jó hangulatot teremtenek a nagy meccseken, szóval bizakodó és motivált vagyok” – tette hozzá a futballista.

Rósa mellett egy másik magyar labdarúgó, Lőw Zsolt is a szigetországban köthet ki, iránta az angol élvonaltól tavaly búcsúzó Reading érdeklődik, de a Hoffenheim válogatott védőjének német ajánlata is van.

A játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, Lőw Zsoltnak két és fél éves szerződést ajánlott a Bundesliga II-ben éllovas Mainz, míg a Championshipben 2. helyen álló Reading (a debreceni Máté Péter korábbi csapata) hamarosan megfigyelőket küld Németországba, hogy élőben is láthassák Lőw játékát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik