Owen az Interbe kerül? Kolo Touré a Manchester Citynél folytatja?

Vágólapra másolva!
2009.01.01. 23:29
Január elsején nemcsak az új év kezdődött el, hanem megnyílt a labdarúgás játékospiaca, elindult a téli átigazolási időszak. A nemzetközi sajtóban máris megkezdődtek a találgatások a futballisták esetleges klubváltásáról. Angliában Michael Owent máris az olasz Inter mezében látják, míg az arsenalos Kolo Tourét a Manchester Cityvel hozták hírbe.
Az angol sajtó szerint Owen az Interben folytathatja
Fotó: Action Images (archív)
Az angol sajtó szerint Owen az Interben folytathatja
Az angol sajtó szerint Owen az Interben folytathatja
Fotó: Action Images (archív)
Az angol sajtó szerint Owen az Interben folytathatja

Már decemberben lehetett érezni, hogy közeledik a téli átigazolási időszak, sőt egyes csapatok már január előtt megegyeztek néhány játékos átigazolásáról.

A Real Madrid például két futballistával megállapodott decemberben: Klaas-Jan Huntelaart az Ajaxtól, míg Lassana Diarrát a Portsmouthtól vette meg.

Ma viszont már hivatalosan is elkezdődött a találgatások és a szerződéskötések ideje, és a nemzetkőzi sportsajtó azonnal megélénkült a játékosmozgások tekintetében.

Angol lapértesülések szerint José Mourinho, az Internazionale vezetőedzője meg akarja szerezni a Newcastle támadóját, Michael Owent, akiért szívesen odaadná Adrianót vagy David Suazót és némi készpénzt.

A más források szerint a Tottenham, a Manchester City és az Aston Villa látókörébe is bekerülő Owen szerződése egyébként júniusban lejár, így könnyen elképzelhető, hogy távozik a „szarkáktól”.

A spanyol Marca is leginkább azokkal a futballistákkal foglalkozik, akiknek a nyáron lejár a szerződésük, hiszen ezek a játékosok a mai naptól szabadon tárgyalhatnak jövőjükről.

A lap számításai szerint a spanyol bajnokságban összesen 79 olyan futballista van, akinek a kontraktusa június végén lejár. Ebbe a csoportba tartozik a Real Madrid aranylabdás védője, Fabio Cannavaro.

A királyi gárdával kapcsolatos (átigazolási) hír még egyébként, hogy a madridiak szeretnék megszerezni a Wigan ecuadori szélsőjét, Antonio Valenciát, akit kölcsönvennének az angol együttestől.

A köztudottan jó anyagi helyzetben lévő Manchester City neve több játékossal kapcsolatban felmerült. Egyes értesülések szerint Mark Hughes csapata élénken érdeklődik Roque Santa Cruz, a Blackburn támadója, valamint az interes Adriano iránt, és a City Kolo Tourét is szeretné megszerezni az Arsenaltól.

Az „ágyúsokkal” kapcsolatban felmerült, hogy megvennék az Everton spanyol középpályását, Mikel Artetát, akivel sérült honfitársát, Cesc Fabregast pótolnák.

A sort még hosszan folytathatnánk, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan nem csak találgatásokról szólnak majd a hírek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik