Dzsudzsák Balázs végigjátszotta az Alkmaar elleni győztes meccset

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 22:06
Idegenben nyert a holland labarúgó-bajnokságban a PSV Eindhoven, amely az AZ Alkmaart győzte le 2-0-ra. Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt, és ugyan gólt nem szerzett, de a 12. percben a hatalmas lövése után a kapufáról levágódó labdát fejelte a hálóba Lazovics.
Jefferson Farfán harcol Moussa Dembelével a labdáért
PICS United
Jefferson Farfán harcol Moussa Dembelével a labdáért
Jefferson Farfán harcol Moussa Dembelével a labdáért
PICS United
Jefferson Farfán harcol Moussa Dembelével a labdáért

VADÓCZ KRISZTIÁN GÓLPASSZA

Mindkét magyar játékos végigjátszotta a Heracles Almelo - NEC Nijmegen bajnokit a vendégcsapat színeiben. Babos Gábor nem kapott gólt, az első találat előtt pedig Vadócz Krisztián adta a gólpasszt Jeremaine Lensnek.
Az utóbbi időben botladozó Alkmaar otthonába látogatott a PSV Eindhoven. Ibrahim Afellay eltiltása lejárt, így visszafoglalta helyét Edison Mendeztől a kezdőcsapatban. A kisebb sérüléssel bajlódó játékosok is felépültek, így Sef Vergoossen vezetőedző a legjobbnak vélt együttesét küldhette pályára.

Jól kezdett a PSV, a 12. percben Dzsudzsák Balázs indult meg, majd ballal hatalmas lövést zúdított kapura 24 méterről. A labda lepattant a felső lécről, középen viszont jól érkezett Danko Lazovics, és nyolc méterről a jobb sarokba fejelt.

A kapott gól megfogta az Alkmaart, a 25. percben Demy de Zeeuw borzasztóan passzolt hátra, Afellay elcsípte a labdát, egyedül vihette Boy Waterman kapusra a labdát, majd magabiztosan a kapuba helyezett.

Sőt, az első félóra elteltével Lazovics újabb gólt fejelt, ám a szerb támadó Jefferson Farfán szabadrúgásánál minimális lesen volt, így Eric Bramhaar játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot.

Szünet után Lazovics újabb lehetőséget kapott a gólszerzésre, a támadó egy kiugratás után egyedül nyargalhatott Waterman kapuja felé, ám nagyon rosszul lőtt, és a labda a bal sarok mellé vágódott. Nem sokkal később a másik oldalon De Zeeuw szépíthetett volna, ám a keresztbelőtt labda kicsit hosszú volt neki, és már nem tudta azt kapura kotorni.

Az 59. percben újra az alkmaari hálóba került a labda, de ezt sem adta meg Bramhaar: Dzsudzsák remekül középre ívelt bal oldali szabadrúgása után Otman Bakkal megrángatta Pocognolit, majd a kezével is segített abban, hogy a labda a hálóba kerüljön. A FIFA-bíró ezt kiszúrta, és sárga lappal jutalmazta az Ajax és a Feyenoord kapuját is bevevő középpályást.

Az Alkmaar a 74. percben dolgozta ki a legveszélyesebb helyzetét, ekkor a belga válogatott Moussa Dembele ballal nagyon jól lőtt kapura, Gomes óriási bravúrral ütötte ki a labdát. A végén még Dzsudzsák szolgálta ki remekül Mendezt, ám a cserejátékos sokat várt, így a védők közbe tudtak lépni.

A PSV végül biztosan nyerte meg a meccset, elsősorban jobb első félidei teljesítményének köszönhetően, és Sef Vergoossen irányítása alatt továbbra is veretlen az eindhoveni alakulat.

HOLLAND LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (EREDIVISIE)

24. FORDULÓ
AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 0-2 (Lazovics 12., Afellay 25.)
Heerenveen - Vitesse 7-0 (Sulejmani 9., Pranjic 14., Bradley 50., Zuiverloon 57., Beerens 66., 79., Prager 82.)
Excelsior - De Graafschap 1-1 (Luyckx 83. ill. Tarvajärvi 22.)
Heracles Almelo - NEC Nijmegen 0-2 (Lens 25., 68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik