Pato-papa személyesen hallgatja meg a Madrid és Milan ajánlatát

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 18:01
Miközben európai nagy-, de még kiscsapatban sem rúgott egy egyeneset a labdába, a brazil Alexandre Patóért máris olyan nagy klubok ütköznek, mint a spanyol bajnok Real Madrid vagy éppen a BL-címvédő AC Milan. A héten a fiatal tehetség édesapja Európába utazott, hogy személyesen hallgassa meg a két gigaklub ajánlatát.
És ő még csak tizenhét
efe
És ő még csak tizenhét
És ő még csak tizenhét
efe
És ő még csak tizenhét

A Real Madrid július végén kezdett el intenzíven érdeklődni Pato iránt, de mivel a játékos már a Milan érdeklődését is felkeltette korábban, a vártnál nehezebb ügymenet elé néznek a királyiak.

Persze, Geraldo Rodrigues, Pato édesapja sincs könnyű helyzetben, 1989-s születésű fia igazából még hazájában sem futotta ki magát igazán, máris bekerült az európai top-csapatok látószögébe. Neki viszont így, kissé felkészületlenül kell tárgyalnia a sportág csúcsát jelentő klubok átigazolási- és szerződéskötési ügyekben igencsak dörzsölt vezetőivel.

Hogy a Milan sem veszi félvállról Pato megszerzését, arról maga a klubelnök, Silvio Berlusconi név szerint is említve a fiatal brazilt tett említést. Míg a klub alelnöke, Adriano Gallani egyenesen arról nyilatkozott az átigazolási szezonban, hogy Sevcsenko, Drogba, Eto’o, Ronaldinho és Pato közül az egyik klasszist még idén szerződtetik. Erről annyit: egyelőre egyikük sem pózolt sajtótájékoztatón piros-fekete dresszel a kezében…

Na de, hogy került a csizma az asztalra, a fiatal Pato olyan játékosok közé, akik évek óta az európai klubfutball meghatározó figurái?

Pato 1989. szeptember másodikán született, még Alexandre Rodrigues da Silva néven anyakönyvezve. Háromévesen kezdett futballozni, helyesebben fedetpályán futsalozni, de hogy brazil lévén miért és mire vár erre ennyi ideig, azt nem tudni...

Elsőként az Internacional kapcsolt, hogy milyen tehetség került a kezükbe, és 2002-ben, 83 játékos közül kiválasztva leigazolták, szerződése jelenleg 2009-ig köti Patót a brazil klubhoz, kivásárlási ára 35 millió dollár.

Pato menedzsere, Gilmar Velez június végén már világgá kürtölte, hogy megegyezett a Chelsea-vel, amely 26,7 millió eurót fizet védencéért, de nem sokkal később kénytelen volt visszatáncolni, mert képbe került a Milan is. Majd érdeklődött az Internazionale, a Benfica, a Juventus, a Liverpool, az Arsenal és nem utolsósorban a Real Madrid.

Pato 2006. november 26-án debütált az Internacional felnőtt csapatában, a Palmeiras ellen 4-1-re megnyert találkozón egy gólja melett adott három gólpasszt. Nem rossz kezdés, aligha csodálkozhatott, azonnal új Ronaldinhóként könyvelték el.

Nem sokkal később találkozóhatott is aranylabdás “elődjével”, a decemberi Klubvilágbajnokságon aztán Patóék legyőzték Ronaldinhóékat. A korosztályos brazil válogatottban a selejtezőkön öt találattal, mint házi gólkirály segítette csapatát U20-s világbajnoki, valamint pekingi olimpiai szereléshez.

Velez menedzser a madridi ajánlat meghallgatását követően arról nyilatkozott, hogy nyugodjon meg mindenki, Pato csak és kizárólag a Real Madrid játékosa akar lenni. De az ominózus Chelsea-féle bejelentést követően inkább várjuk meg, mit szól mindehhez Pato-papa...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik