Ha egy üzlet beindul: az LA Galaxy Zinedine Zidane-t győzködi

Vágólapra másolva!
2007.07.27. 12:52
David Beckham sérülése miatt tétmeccsen eddig egy percet nem állhatott új csapata, a Los Angeles Galaxy rendelkezésére, csupán a Chelsea elleni felkészülési találkozón kapott 12 percet csereként, de érkezése önmagában új dimenziókba emelte együttesét éppen úgy, mint a tengerentúli országban a kissé lesajnált, Európában viszont olyannyira kedvelt sportágat. A Galaxyt igazgató Alexi Lalas nem ül babérjain, a Beckham érkezése által keltett hullámokat meglovagolva a már visszavonult francia Zinedine Zidane-t is leigazolná!
Zidane és Beckham Amerikában újra együtt szerepelhet?
Zidane és Beckham Amerikában újra együtt szerepelhet?
Zidane és Beckham Amerikában újra együtt szerepelhet?
Zidane és Beckham Amerikában újra együtt szerepelhet?

A Marca című spanyol lap internetes kiadása arról számolt be, hogy Beckham érkezésével nem értek véget a Galaxy erősítési tervei, amely klubnál Zidane reaktiválásával igen nagy fába vágták a fejszéjüket.

A francia irányító a 2005-2006-s szezont leginkább már csak azért futballozta végig a Real Madridban, hogy ott lehessen tavaly nyáron a francia válogatott tagjaként a németországi világbajnokságon.

Egy önmagához képest roppant szerény klubidényt követően a mindenfajta motivációját vesztő, kissé talán már ki is égett középpályás aztán a vb-n igencsak összeszedte magát és vezérletével a döntőig menetelt a francia válogatott.

A finálét végül Olaszország ellen elbukta a trikolór és Zidane emlékezetes, döntőbeli kiállítása is mély nyomokat hagyott a futballszurkolókban. A vb-n nyújtott teljesítménye láttán azonban sokan elbizonytalanodtak: tényleg eljött-e a búcsú ideje? Zidane viszont nem változtatta meg döntését és szerződésének lejárta előtt szögre akasztotta a futballcipőt.

Az amerikai klubnál most azt szeretnék elérni, hogy újra keresse meg a stoplist és álljon edzésbe. A francia klasszis nem érkezne teljesen ismeretlen közegbe, Beckhammel együtt három szezont húztak le a spanyol fővárosban.

Márpedig Amerikában futballcímén jelenleg minden David Beckham körül forog, akinek páratlan szerződést ajánlott a Galaxy, Hollywood pedig mesés életet kínált a rivaldából áradó fényt bizony nem éppen kerülő család számára.

A partik állandó meghívottjai, a marketing is elég jól megy, csak futball nem volt még. De idő van, az angol szélső ötéves szerződést írt alá az amerikai klubbal, ezidő alatt pár beadás, szöglet és szabadrúgás még biztosan belefér a pályafutásába.

A visszahúzódó, nyilvánosságot mindig is kerülő Zidane-t és famíliáját aligha motiválja annyira a népszerűséggel járó felhajtás, mint a Victoriát is soraiban tudó Beckham-családot, de a pénz még a francia esetében is döntő érv lehet.

Aranylabdásként, a FIFA által háromszor is a világ legjobbjának választott labdarúgóként, éveken keresztül ünnepelt sztárként nyilván nem kenyérre kell a pénz a Zidane-családnak, de egy kis mellékesnek valószínű ő sem tud, vagy ha igen, akkor is nehezen nemet mondani.

Hivatalosan senki által meg nem erősített információk szerint Zidane szerződése hasonló kondíciókat tartalmazna, mint Beckhamé, egy év alatt így 35 millió eurót tehetne be a francia a családi kasszába. Ez egy kis focizgatást minden bizonnyal megér.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik