Az elődöntőben sem botlottak meg a csúcsformában lévő gauchók

Vágólapra másolva!
2007.07.12. 07:38
Argentína lesz Brazília ellenfele, miután Alfio Basile gárdája a második elődöntőben 3-0-ra verte Mexikót a Copa Americán. Lionel Messiék ezúttal is gólerősen játszottak, viszont a fináléban nélkülözniük kell Juan Sebastian Veront, aki megkapta a második sárga lapját. Mexikó Uruguayjal játszik a bronzéremért.
Lionel Messi (balra) csodálatos gólt szerzett az elődöntőben
Reuters
Lionel Messi (balra) csodálatos gólt szerzett az elődöntőben
Lionel Messi (balra) csodálatos gólt szerzett az elődöntőben
Reuters
Lionel Messi (balra) csodálatos gólt szerzett az elődöntőben

Argentína és Mexikó együttese csapott össze a Copa America második elődöntőjében. A dél-amerikaiaknál Carlos Tevez lett Lionel Messi ékpárja, míg a mexikói gárdában Nery Castillo tudta vállalni a játékot, és be is került a kezdőcsapatba.

A félidő első negyedórájában az argentinok játszottak némi mezőnyfölényben, de nem igazán sikerült átjutniuk a mexikói védelmen.

A 21. percben Tevez előtt nyílt az első komoly lehetőség, az argentin csatár egy mexikói labdavesztést követően csinált egy cselt, de ballábas lövése a kapu mellé szállt.

A 35. percben Guardado egy csellel elfektetett két védőt is, majd ballal lőtt 14 méterről, Abbondanzierinek azonban szerencséje volt, ugyanis a labda a kapufáról az alapvonalon túlra pattant.

Már úgy tűnt, gól nélkül ér véget a játékrész, amikor Riquelme kapuralövés helyett beívelt egy szabadrúgást, Heinze pedig megelőzte Sanchez kapust, és a hálóba helyezett.

Hugo Sanchez kapitány kettőt cserélt a szünetben, Cacho és Torrado helyét Omar Bravo és Medina vette át.

Az 55. percben Nery Castillo is megvillant, Marquez passza után a tizenhatoson belülről lőtt, a labda a felső lécet találta el.

Öt perc múlva viszont az argentinok duplázták meg előnyüket: Tevez labdájával Messi tört be a büntetőterületen belülre, majd a jobbösszekötő helyéről ballal gyönyörűen alányúlt a labdának, az pedig a kicsit kint álló Sanchez felett a hálóba hullott. Csodálatos gól volt!

A 64. percben ráadásul egy Marquez-Tevez összecsapás után Chandia büntetőt ítélt. Riquelme állt a labda mögé, és szépen a léc alá ívelt. A 79. percben Palacio tovább növelhette volna az előnyt, ám lövését Osvaldo Sanchez óriási bravúrral tolta a léc fölé.

Az argentin együttes végül simán nyerte az összecsapást.

COPA AMERICA, ELŐDÖNTŐ


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik