Riquelme és társai a második félidőben kivégezték Peru együttesét

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 03:14
A Copa America utolsó negyeddöntőjében a torna legnagyobbnak favortjának kikiáltott argentin csapat a második félidei iskolajátékának köszönhetően 4-0-ra kiütötte a jobb sorsra érdemes perui válogatottat. A mérkőzés hőse Juan Roman Riquelme, aki két találatával és mesés gólpasszával sokáig emlékezetes teljesítményt nyújtott. Ezzel kialakult a kontinensorna másik elődöntő-párosítása is, Argentína Mexikóval meccselhet majd a döntőért.
Riquelme, Messi és Tevez a világ bármely védelmét zavarba tudnák hozni
Riquelme, Messi és Tevez a világ bármely védelmét zavarba tudnák hozni
Riquelme, Messi és Tevez a világ bármely védelmét zavarba tudnák hozni
Riquelme, Messi és Tevez a világ bármely védelmét zavarba tudnák hozni

A találkozó elő igazi helyzete Juan Roman Riquelme nevéhez fűződött, a Villarreal játékosa 18 méterről, kiszorított helyzetből tüzelt kapura, Butron kapus azonban résen volt, és magabiztosan védte lövését.

Az argentin rohamoknak ezzel nem volt vége, Messi egy percen belül mindjárt kétszer is megbolondította a teljes perui védelmet, ám mindkétszer sikerült perui játékosnak belevetődnie lövésébe. Az első alkalommal, a 18. percben a kapufa is a perui csapattal volt.

A 43. percben egy Zanetti-szóló jelentett üde színfoltot a félidő nem túl mozgalmas végjátékában. A perui védelem az első félidőben jól állta a sarat, de az sokat sejtetett, hogy az inkák egyszer sem tudtak kapuralövésig eljutni az első 45 percben.

A második játékrész elején nem sokáig kellett tovább tűkön ülniük az argentin drukkereknek, egy mesés Tevez-Riquelme kényszerítő után utóbbi 19 méterről bal lábbal mesterien lőtt a kapu jobb alsó sarkába a 49. percben.

Két percre rá Tevez ijesztgetett, Zanetti mintaszerű jobboldali beadását fejelte a West Ham játékosa a keresztlécre.

Az argentinok továbbra is lendületben maradtak, a 61. percben Riquelme varázsolta oda a labdát hanyagul a két védő szorításából kiszabaduló Messihez, aki pimaszul a hálóba gurított Butron kapus lábai között.

A 78. percben Tevez törhetett kapura, majd inkább Messihez továbbított, akinek lövését még ki tudta paskolni a perui kapus. A kipattanó azonban Mascheranóhoz jutott, aki kíméletlenül a hálóba bombázta azt.

A 85. percben Juan Roman Riquelme feltette a koronát teljesítményére, Tevez elsőrangú előkészítése után ezúttal 12 méterről, jobbal mattolta Butron kapust, beállítva a 4-0-s végerdményt.

42. COPA AMERICA, VENEZUELA


ARGENTÍNA: Abbondanzieri - Zanetti, Ayala, Gabriel Milito, Heinze - Mascherano, Verón (Gago), Cambiasso (Aimar) - Riquelme, Messi - Diego Milito (Tevez)
Vezetőedző: Alfio Basile
PERU: Butrón - Acasiete, Villamarín (Zuñiga) Villalta, Galliquio - Bazalar, Mariño (Mendoza), Vílchez, De la Haza - Guerrero (Pedro García), Pizarro
Vezetőedző: Julio César Uribe

Gólszerzők: Riquelme 49, 85., Messi 61., Mascherano 78.
Sárga lap: Ayala, ill. Acasiete, De la Haza
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik