Ez az eredmény mindenkinek jó volt, az uruk is továbbjutottak

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 07:00
Gólnélküli döntetlent játszott egymással Venezuela és Uruguay a Copa America A csoportjában. A házigazda már korábban bebiztosította továbbjutását, és most eldőlt, hogy a csoport első helyét is megszerzi. Az uruguayiaknak is jó volt a döntetlen, ők is továbbjutottak.
Diego Lugano (kékben) mozdulatát Juan Arango figyeli
Reuters
Diego Lugano (kékben) mozdulatát Juan Arango figyeli
Diego Lugano (kékben) mozdulatát Juan Arango figyeli
Reuters
Diego Lugano (kékben) mozdulatát Juan Arango figyeli

A továbbjutását már bebiztosító, Peru legyőzésével történelmi sikert elérő venezuelaiak (1967 után nyertek újra meccset a kontinenstornán) a nagy mellénnyel érkező, de a várakozástól egyelőre elmaradó uruguayiakkal csaptak össze.

Richard Paez szövetségi kapitány nem számíthatott saját fiára, aki az előző meccsen piros lapot kapott. Uruguayi részről Oscar Washington Tabarez kihagyta Diogót, és helyette Fucilét állította a kezdőbe.

Az első félórában mindkét csapat viszonylag óvatos volt, egy-egy helyzetet jegyezhettünk fel: az uruguayiaknál Vicente Sanchez lőtt keresztbe a kapu előtt, a hazaiaknál pedig Arango lőtt kapu mellé.

Tabarez tanítványai főleg a bal oldalon erőltették támadásaikat, tehették, hiszen a venezuelai jobbhátvéd, Hector González korán sárga lapot kapott, utána bizonytalanná vált, nem tudta megakadályozni az uruguayi beadásokat.

A félidő hajrájában a Copa egyik nagy felfedezettje, Maldonado kapott kiváló indítást, de Carini kapus és az egyik védő is túl közel került hozzá, blokkolták a lövést.

Szünet után takaréklángra tették magukat a csapatok, nagyot esett a színvonal és az iram is. Helyzet sokáig nem is akadt a pályán.

67 perc játék után Tabarez kapitány becserélte Alvaro Recobát is, aki az első két meccset kihagyta. Az Inter futballistájának beállítása nyitva hagyta azt a lehetőséget, hogy esetleg még történik valami érdekes a találkozón. Történt is, de a másik oldalon: Torrealba remek lövése alig ment fölé.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a venezuelai csapat megszerezte a csoport első helyét, az uruguayiak pedig bebiztosították továbbjutásukat.

COPA AMERICA, A CSOPORT, 3. FORDULÓ

VENEZUELA-URUGUAY 0-0
Metropolitano de Mérida, 35.000 néző, Vezette: Carlos Simón (brazil)
Venezuela: Renny Vega - Héctor González, José Manuel Rey, Alejandro Cichero, Edder Pérez - Luis Vera, Miguel Mea Vitali (Pedro Fernández, 75.), César González, Juan Arango - Giancarlo Maldonado (José Torrealba, 57.), Fernando de Ornelas (Alejandro Guerra, 65.)
Szövetségi kapitány: Richard Páez
Uruguay: Fabián Carini - Diego Lugano, Andrés Scotti, Darío Rodríguez, Jorge Fucile - Maximiliano Pereira, Pablo García, Diego Pérez, Cristian Rodríguez - Diego Forlán (Sebastián Abreu, 79.), Vicente Sánchez (Alvaro Recoba, 67.)
Szövetségi kapitány: Oscar Washington Tabárez

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik