Az uruk számára nagyon rosszul kezdődött a kontinenstorna

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 07:30
Peru 3-0-s győzelmet aratott Uruguay felett a 2007-es Copa America nyitányán. Egy szöglet után Villalta szerzett vezetést, majd a második félidőben előbb Marino, majd Guerrero talált be Carini kapus hálójába. A másik találkozón Venezuela 2-2-s döntetlent játszott Bolíviával.
Villalta vezető gólját ünneplik a peruiak
Reuters
Villalta vezető gólját ünneplik a peruiak
Villalta vezető gólját ünneplik a peruiak
Reuters
Villalta vezető gólját ünneplik a peruiak

Kétszeri vezetés után sem tudtak nyerni a házigazdák

Nagy várakozás előzte meg a házigazda venezuelai válogatott bemutatkozását, a Bolívia elleni mérkőzésre még Hugo Chavez államelnök is kilátogatott, mellette ott ült az egykori argentin futballsztár, Diego Maradona is.

A bolíviaiak kezdtek jobban, de Jaime Moreno nem tudta a hálóba juttatni Arce jobb oldali beadását. A hazaiak részéről ellenben Giancarlo Maldonado eredményes volt, a támadó Ricardo Paez labdáját lőtte a hálóba.

Hat perccel a szünet előtt egyenlített a bolíviai gárda, Moreno lövése Cicherón irányt változtatva vágódott a kapuba.

A hazai szövetségi kapitány fia, Paez révén azonban visszavette a vezetést a házigazda: a venezuelai játékos tisztán kapott egy labdát, majd biztosan helyezett Galarza hálójába. Venezuela második győzelme a Copa America történetében (az elsőt egy 1967-es meccsen szerezték) azonban nem születhetett meg, mivel Juan Carlos Arce egy beadást gólra váltott.

A ráadásban még egy büntetőt is reklamáltak a venezuelaiak a játékvezetőn, mindhiába…
A Copa America nyitómérkőzésén az uruguayi és a perui együttes csapott össze. Az uruknál nem léphetett pályára az izomsérüléssel bajlódó Alvaro Recoba, akit Fabio Estoyanoff helyettesített a kezdőben.

Nem ugrottak egymásnak a csapatok, komolyabb helyzetet sokáig nem lehetett feljegyezni. Még valamennyire az uruguayiak voltak veszélyesebbek, de legígéretesebb próbálkozásuk ebben az időszakban egy pontrúgás után adódott, amikor Dario Rodriguez lőtt fölé Guerrero szorításában.

A 27. percben mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett a peruiak gólja: egy sarokrúgás utáni középreívelést a hosszú oldalon érkező Villalta – Dario Rodriguezt megelőzve – fejelt a kapuba. Carini csak érinteni tudta a labdát, a gólt már nem akadályozhatta meg.

A 33. percben a kiugró Pizarro elől még mentett Carini, a labda viszont Guerrero elé került, aki a hálóba gurított. A hamburgi támadó azonban hiába örült, Carlos Amarilla játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A félidő utolsó percében Estoyanoffnak volt egy remek lövése, és Butronnak bizony minden tudását össze kellett szednie a védéshez.

A második játékrész elején is nagyot kellett védenie Butronnak, a csereként beállt Cristian Rodriguez gyönyörű mozdulattal, a levegőben úszva kanalazta kapura a labdát. A másik oldalon Farfán veszélyeztetett, szabadrúgása kevéssel ment fölé.

A meccs helyzetét nem sokkal később Claudio Pizarro hagyta ki: a Chelsea új szerzeménye egyedül érkezett egy jobb oldali beadásra, de hatalmas lyukat rúgott.

Egy óra elteltével Oscar Washington Tabarez újabb csatárt küldött be a hórihorgas Abreu személyében, de gólt mégis Peru ért el: Marino kihasználta, hogy Dario Rodriguezt éppen ápolják, és hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba.

A 88. percben megkapta a kegyelemdöfést az uruguayi csapat, Guerrero szépen tette ki a labdát Mendozának, aki középre passzolt, és a támadást követő hamburgi támadónak már nem okozott gondot az üres kapuba továbbítania. A perui gárda ezzel magabiztos sikerrel nyitott, az uruguayiaknak nagyon össze kell szedniük magukat.

Copa America, A-csoport

Uruguay-Peru 0-3 (0-1)
G: Villalta (27.), Marino (69.), Guerrero (88.)
Venezuela-Bolívia 2-2 (1-1)
G: Maldonado (21.), Paez (56.) ill. Cichero (39.-öngól), Arce (84.)




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik