Az eindhoveni Alex álma valóra válna, ha kezdő lehetne a Chelsea-ban

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 09:49
Egy álom válna valóra, ha a Chelsea csapatának állandó játékosa lehetnék – mondta Alex, a PSV Eindhoven játékosa. A brazil középhátvéd – aki az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának hőse és nyerő embere volt – azt állítja, ő valójában a Chelsea-é, csak kölcsönben futballozik a hollandoknál. Londonban azonban ezt vitatják.
A brazil Alex az Eindhovenből a Chelsea-be vágyik
A brazil Alex az Eindhovenből a Chelsea-be vágyik
A brazil Alex az Eindhovenből a Chelsea-be vágyik
A brazil Alex az Eindhovenből a Chelsea-be vágyik

„Örülök, hogy ha az Arsenal elleni nyerő (továbbjutást jelentő – a szerk.) gólomnak a Chelsea-nél is örülnek, és számomra egy álom válna valóra, ha egy ilyen nagyszerű klubnál játszhatnék – idézte az eurosport.com a futballistát.

A 24 éves játékos helyzete kissé rejtélyes. Ő maga – és több forrás – azt állítja, hogy valójában a londoni kékeké a játékjoga. Alex szerint azért szerepel Eindhovenben, mert nincs európai uniós állampolgársága, így nem fér be a keretbe a Stamford Bridge-en.

„Néhány évvel ezelőtt a Chelsea vásárolta meg a játékjogomat a Santostól, de a vízumgondok miatt kölcsönadta a PSV-nek” – jelentette ki Alex.

A dolog érdekessége, hogy a Stamford Bridge-en tagadják, hogy az övék lenne a védő, csupán azt ismerték el, hogy elsőbbségi joguk van leigazolni őt.

„Alex nagyszerű játékos. A nemzetközi átigazolási tanúsítványa a PSV-nél van, és náluk is van nyilvántartva” – közölte a Chelsea szóvivője.

„Elsőbbségi jogunk van leigazolni őt a szezon végén, de az biztos, hogy nem a mi játékosunk. Nincs ellenőrzési jogunk, nem is tudjuk befolyásolni, mi történjen vele.”

Az eurosport.com megjegyzi: bár Jose Mourinhónak sok gondot okoz, hogy belső védői állandó sérülései miatt sokszor nehezen tudja összeállítani a hátsó alakzatot, Alexszel mégsem számol a portugál szakvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik