Lengyel szakaszsiker és végső győzelem

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 23:42
Címkék

Miskolcról indult csütörtökön, és ott is ért véget két nappal később az idei Central European Tour. Az utolsó szakasz egy majdnem három kilométer hosszú, nyolcas alakú körpályán zajlott, amely rendkívül kedvezett a nézőknek, hiszen a húsz kör során a befutó környékén helyet foglalók minden körben kétszer láthatták a kerekeseket. Sajnos nagyon kevesen voltak kíváncsiak az eseményre, ennek okaként felhozhatnánk, hogy döglesztően meleg idő volt, azonban be kell látni, hogy Magyarországon önmagában egy kerékpárverseny nem vonz sok érdeklődőt anélkül, hogy egyéb programot, esetleg fellépőt szerveznének körítésként.

És itt újra elérkezünk az oly sokszor emlegetett pénzhiányhoz, amelyre a szervezők hivatkoztak az emlegetett nézőcsalogató események elmaradását indokolva. A verseny izgalmasan alakult, hiszen amellett, hogy a főmezőny szinte végig együtt maradt az 58 kilométeres távon, láthattunk jó néhány ígéretes szökési kísérletet, többek között magyar bringásoktól is.

A legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikó sorsa már a teljesen sík terepen megrendezett etap előtt eldőlt, azonban az összetett elsőségért járó sárga mez és a gyorsasági hajrák pontszámai alapján kiérdemelt zöld trikó sorsa még kérdéses volt, ráadásul előbbiért a pénteken remek hajrával másodikként befutó Szórádi Balázs is versenyben volt. Az összetettben vezető lengyel Slawomir Kohut végig kézben tartotta a futamot, eleinte csapata segítségével, majd a nagy iram miatt leszakadó csapattársai nélkül. A zöld trikós Alois Kankov-sky a befutó kivételével (ott második lett) megnyerte az összes részhajrát, vagyis ő is hazavihette a szombati szakaszon végig rajta feszülő mezt.

Az etapot végül eszeveszett hajrával a lengyel Konrad Czajkowski nyerte meg, Kankovsky és az FTC-Merida magyar bringása, Berkesi András előtt. Összetettben Szórádi Balázs megtartotta harmadik helyét, amely az utóbbi évek legjobb magyar helyezése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik