Szlovák nagydíjgyőzelem

O. F.O. F.
Vágólapra másolva!
2009.03.22. 23:12
Címkék

Megteltek a kaposvári Lovas Akadémia lelátói a Mesterek Tornája vasárnapi versenyszámaira. A rangos nemzetközi díjugratóverseny nagydíjdöntőjére huszonketten neveztek, és igazán erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. A magyar éllovasok mellett öt szlovák és egy-egy német, illetve román válogatott sportoló próbált szerencsét. A 145-150 centis akadályokkal nehezített, technikás alappályát hat páros teljesítette hiba nélkül. A magyar bajnok Szentirmai Ferenc a szombati minősítő megnyerése után ezúttal két akadályt is vert, így nem jutott be az összevetésbe.

A ráadás izgalmasan alakult: a szlovák Monika Stangelová egy hibaponttal zárt, honfitársa, Bronislav Chudyba kétszer, a magyar Gombos László egyszer hibázott, míg az ifjúsági bajnok Szabó Gábor okos versenyzéssel, hiba nélkül teljesített Ukarlos nevű lovával. Az összevetés legrutinosabb résztevője, a szlovák Juraj Hanulaj szintén tökéleteset ment Quality nyergében, ráadásul gyors tempóban, így megnyerte a viadalt – a győzelemért járó vándortrófea tehát Szlovákiába került.

A 13 millió forint összdíjazású viadal kis körét Técsy Attila, középkörét Varga Balázs nyerte meg. Az autós-lovas kombinált szám végén Cser Attila örülhetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik