Tökéletes visszavágás

KÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.02.19. 06:26
Címkék
Sokáig szoros meccs volt, de a hajrára az Albacomp majdnem mindegyik hazai kulcsembere belelendült, így a székesfehérváriak biztosan nyertek, s ezzel leszakították legfőbb üldözőjüket.

Stílusok csatája – mondhatnánk bevezető gyanánt. Érthetjük ezt a játékstílusra is, hiszen amíg az Albacomp dobta a játéknapig a legtöbb pontot a férfibajnokság élvonalában, tehát Peresztegi Nagy Ákos együttese támadó szellemű gárdának mondható, addig a PVSK a legkevesebb pontot kapta, vagyis Sztojan Ivkovics szakmai igazgató a védekezésre fekteti a fő hangsúlyt. Akadt más kontraszt is: a fehérváriak csendes készülődésének szöges ellentéteként a pécsiek szakvezetője hangzatos kijelentést tett az albacomposok műsorfüzetében, amely szerint az Alba a pécsiek fiókcsapata.

Ezt hívják lélektani hadviselésnek.

A délszláv származású Ivkovicstól nem idegen az odamondogatás, de abban igaza van, hogy a vendégek két kulcsemberét, Bencze Zoltánt és Wittmann Krisztiánt a kék-fehérek nevelték ki – nos, Ivkovics mindkettőjüket a kezdő ötösbe jelölte. Nem is okoztak csalódást, különösen az írányító Wittmann jeleskedett, szinte csak jó megoldásai voltak az első félidőben, ám a Bencze sem játszott rosszul a centerposzton, zsákolása például élményszámba ment. Ám mivel rá különösen neheztelnek a fehérvári szurkolók, körükben ez sem aratott közönségsikert, aminek következtében szinte minden megmozdulását kifütyülték. Igaz, amúgy sem arathatott volna, mert a főszereplő Velibor Radovics volt: a veterán légióst vastaps közepette cserélte le edzője a 14. percben.

Amikor már 16 pontnál tartott a 37. évét taposó bedobó.

A szerbbel tehát nem bírtak a látogatók, ám mivel eleinte csak vele gyűlt meg a bajuk, nem szakadt le a fekete sereg. Ám amikor a térfélcserét követően előbb a Bencze helyére szerződtetett Scott Morrison, majd a négyes posztról is szinte kizárólag hárompontosokkal próbálkozó Rashad Bell is beletette a közösbe a maga pontjait, már bajban volt a PVSK. Ekkor jött a rangadó első felében gyengén teljesítő Thomas Kelley, és amikor az amerikai irányító már távolról is betalált, nagyon kiéleződött a meccs. Olyannyira, hogy Ivkovics tanítványai kilenc perccel korábbi 13 pontos hátrányukat majdnem teljesen ledolgozva a 37. percben már az egyenlítésért támadhattak! Éppen Kelley rontott az akció végén...

Ez volt a fordulópont: az Alba egy utolsó rohamot indított, amely elsöpörte ellenfelét. Nem kis részben annak is köszönhetően, hogy a hajrára az addig támadásban kissé passzív Hanga Ádám is megtalálta a kosárhoz vezető utat – mit megtalálta, az utolsó percben az ő gyűrűszaggató zsákolását követően alakult ki a legnagyobb, 16 pontos különbség. A vége Dénes Gábor időn túli büntetőivel 14 pont lett a listavezető javára, vagyis épp annyival nyert, amennyivel ősszel kikapott a baranyai megyeszékhelyen. Ez aztán a visszavágás!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik