Elkerülnék a holtpontokat

R. B. B./SZ. A.R. B. B./SZ. A.
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 02:03
Címkék

A Vasas és az Eger összecsapá sa után csütörtökön kerül sor a pólószezon második csúcsrangadójára, a bajnoki negyedik Szeged az ezüstérmes Egert fogadja. Videózni volt a vasárnapi Eger–Barcelona Euroligaselejtezőn. Milyen tapasztalatokat gyűjtött?

Két legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen a LEN-kupa-sorsoláson a Barcelonát is ellenfélül kaptuk – mondta Baksa László, a Szeged kapusa. – A két csapat közül az Eger a nagyobb falat, és az a fontosabb meccs is. Az Eger egyébként a Nagyvárad elleni döntetlen és a Sibenik elleni vereség dacára kezd összeérni, maszszív csapat, két erős centerrel.

A Szeged két győzelemmel tudta le a LEN-kupa első selejtezőkörét, ám a francia Dauphins elleni meccs után Kásás Zoltán edző azt mondta: „Nem vagyunk olyan jó csapat, hogy ilyen nagy arccal vízilabdázzunk.” Az a mérkőzés valóban nagyon gyengécske volt, nem játszottunk jól, sok ziccert elrontottunk, joggal volt mérges az edzőnk. Kicsit benne volt mindenkiben, hogy úgyis nyerünk, ennyit viszont nem hibázhatunk az Eger ellen. Milyen formában vannak? Kezdünk összeállni, kiváló erőfelmérő lesz az Eger elleni találkozó. Kuncz Tamás megtalálta hátul a helyét, Mihajlo Koroliját elöl és hátul is tudjuk használni, míg Vojiszlav Vejzagics az utóbbi évek egyik legjobb szegedi balkezese. A probléma az, hogy a meccseink többségén akad egy négy-öt perces holtpont, amikor eladjuk az előnyünket, s utána az a kérdés, fel tudunk-e állni vagy sem. Ha ezeket a holtpontokat kiküszöböljük, legyőzhetjük az Egert.

Amelynek a kapujában ott lesz a sérülés után visszatérő Szécsi Zoltán. A válogatott fiatal, tehetséges kapusának milyen érzés a nemzeti csapat klassziskapusa ellen védeni?

Szécsi számomra mindig is több volt egy játékostársnál, a barátomnak mondhatom. Igaz, ez a barátság csütörtökön egy órára megszűnik. Sokat beszélünk telefonon, legutóbb főleg a sérülése volt a téma. Látszik rajta a kihagyás, de van annyira profi, hogy felszívja magát a csütörtöki mérkőzésre. Sokat tanultam tőle, mikor a Fradiban együtt védtünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik