Aján Tamás közleményben vág vissza a WADA első emberének

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 16:41
Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke élesen kritizálja John Fahey vasánap megfogalmazott mondatait. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) első embere a nem ritkuló doppingesetek miatt (a görögök és a bolgárok közelmúltbeli tömeges lebukását emlegette) azt javasolta, hogy érdemes lenne megfontolni a súlyemelés és a kerékpár száműzését az olimpia műsoráról.
Aján Tamás kiállt a súlyemelés mellett
Foót: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Aján Tamás kiállt a súlyemelés mellett
Aján Tamás kiállt a súlyemelés mellett
Foót: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Aján Tamás kiállt a súlyemelés mellett

Aján Tamás – aki a WADA elnökségének is a tagja – közleményében rendkívül sajnálatosnak minősítette Fahey felvetését, és odaszúrt a WADA vezetőjének. „Az olimpiai sportok kiválasztása nem az ő feladatköre” – fogalmazott Aján John Fahey javaslatával kapcsolatban.

A magyar sportdiplomata sokadszor hangsúlyozta, hogy az IWF a zéró tolerancia elvét követi a doppingellenes harcban, és külön hangsúlyozta, hogy a görögöket és a bolgárokat is az IWF doppingellenőrei keresték fel.

„Példaként elég felhozni, hogy az IWF csak ebben az évben, július tizenötödikéig száznégy országban több mint 1200 ellenőrzést végeztetett versenyeken és versenyeken kívül” – mondta a súlyemelő-szövetség elnöke.

„Éppen ezért visszautasítjuk a hasonló kijelentéseket, amelyek rossz színben tüntetik fel sportágunkat” – tette hozzá Aján Tamás, John Fahey múlt vasárnapi mondataira reagálva.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik