Ibrahimovic Henrik Larsson segítségével törné meg rossz sorozatát

Vágólapra másolva!
2008.06.06. 19:44
Svédország Eb-álmainak megvalósulásához mindenképpen szükség lesz Zlatan Ibrahimovic jó teljesítményére, nem utolsó sorban góljaira. Ez ügyben kissé aggódhatnak a skandinávok szurkolói, hisz a bosnyák származású klasszis 2005 októbere óta nem talált be a svéd válogatott mezében. Elmondása szerint a közelgő tornán Henrik Larsson segíthet neki a legtöbbet abban, hogy megtörjön az átok.
Ibrahimovic szíve szerint Larsson mellett varázsolna az Eb-n
Foto: Reuters
Ibrahimovic szíve szerint Larsson mellett varázsolna az Eb-n
Ibrahimovic szíve szerint Larsson mellett varázsolna az Eb-n
Foto: Reuters
Ibrahimovic szíve szerint Larsson mellett varázsolna az Eb-n

Zlatan Ibrahimovic reméli, hogy az Eb-n Henrik Larssonnal együtt rohamozhatják az ellenfelek kapuját.

„Henrikkel különleges kapcsolatunk van és sokat játszottunk együtt. Sokat segíthet nekem a torna során, ha egyszerre leszünk a pályán – mondta az Inter támadója. Természetesen az edző dönti el ki játszik és én a keretünkben található összes csatárt egyformán tisztelem, de Henrik az, akinek az oldalán a legjobb teljesítményre vagyok képes.”

Érdekesség, hogy Ibrahimovic még tizenhárom éves sem volt, amikor Larsson az 1994-es világbajnokságon bronzérmet szerzett az északi válogatottal.

Annak ellenére, hogy a klubjában – térdsérülése ellenére – rendkívül eredményes szezont tudhat maga mögött, a válogatottban már nem megy ilyen jól neki a góllövés. Utoljára 2005 októberében tudott az ellenfél kapujába találni a kék-sárga mezben.

„Előbb vagy utóbb megszakad ez a rossz sorozat is. Nyomást emiatt egyedül saját magam részéről érzek, mivel úgy akarok teljesíteni a válogatottban, mint az Interben” – folytatta a csatár.

Lars Lagerback, a svédek szövetségi kapitánya tudja, hogy mi okozza ezt a kettősséget:

„Látni kell a tényeket. A klubjában több meccset játszik, és ezek 80-90 százalékában az Inter a jobb csapat. Ennek ellenére Zlatan nagyon fontos emberünk volt a selejtezők során, hisz rengeteg helyzetet alakított ki csapattársai számára.”

Ibrahimovic végül megnyugtatta a svédekért szorítókat, mondván, térdsérülése nem fog problémát okozni neki az Eb alatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik