A spanyol válogatott kemény meccsre készül a világbajnok ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 18:00
A 22 órakor kezdődő mérkőzés előtt a spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Aragonés nyilatkozatában kijelentette, nagyon fontos meccs lesz az olaszok elleni találkozó a hazaiak számára. A szakember már közel áll a végső keret kialakításához, az esti barátságos összecsapás sokat segíthet az utolsó módosításokban a mindig nyerni akaró világbajnok ellen.
Luis Aragonés (jobbra) komolyan veszi az olaszok elleni meccset
Fotó: Imago
Luis Aragonés (jobbra) komolyan veszi az olaszok elleni meccset
Luis Aragonés (jobbra) komolyan veszi az olaszok elleni meccset
Fotó: Imago
Luis Aragonés (jobbra) komolyan veszi az olaszok elleni meccset

Luis Aragonés szerint az olasz válogatott minden mérkőzésén nyerni akar, így olyan meccset vár a világbajnok ellen, ami jó alapot adhat az Európa-bajnokságra készülő keret kialakításához.

„Olaszország mindig győzni akar, számukra nem létezik barátságos mérkőzés, fontos találkozó lesz ez az Eb szempontjából” – mondta a spanyol Radio Marcának a szakember.

„Nem számít, hogy barátságost, vagy tétmérkőzést játszunk, minden összecsapást meg szeretnénk nyerni. Az olyan országok számára, mint Olaszország vagy Németország nem létezik tét nélküli meccs, mindig győzni akarnak” – tette hozzá a spanyol mester.

Az edző részben abban látja hazája gyenge szereplését a nagy tornákon, hogy Spanyolországot mindig favoritként kezelik.

„A válogatott azért nyújt gyenge teljesítményt a nagy tornákon, mert esélyesként indulunk el, emellett pedig nem volt szerencsénk az elmúlt évek világversenyein” – értékelte a nemzeti csapatot a mester.

„Két lábbal a földön kell járnunk, és nem szabad arra gondolnunk, hogy mi fogunk nyerni, hanem csak a futballal kell foglalkoznunk” – tudatta Aragonés, milyen mentalitással készülnek fiai az Eb-re.

A találkozót Elchében rendezik, a Martínez Valero stadionban, a hazaiak eddig négy meccset játszottak itt, és mindegyiken nyerni tudtak. A spanyol sajtó a világ két legjobb kapusának párharcaként is emlegeti a 22 órakor kezdődő találkozót, a vendég olaszok kapuját Gianluigi Buffon, míg az otthon játszó együttesét Iker Casillas védi.

A várható kezdőcsapatok a tudósítások rovatban találhatók.

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Spanyolország–Olaszország
Elche, 22.00
V.: Stuchlik (osztrák)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik