Isztambuli győzelmükkel már kijutottak az Eb-re a görögök

Vágólapra másolva!
2007.10.17. 21:44
Nagy csatát vívott egymással a hazai pályán játszó Törökország és a csoportvezető Görögország Isztambulban, melynek a végén a vendégek örülhettek, és ezzel a győzelmükkel kijutottak a 2008-as Európa-bajnokságra. A csoport másik mérkőzésén Moldova idegenben egy góllal győzte le Málta válogatottját.
Vasszilisz Toroszidisz a görög csapat egyik motorja volt
Reuters
Vasszilisz Toroszidisz a görög csapat egyik motorja volt
Vasszilisz Toroszidisz a görög csapat egyik motorja volt
Reuters
Vasszilisz Toroszidisz a görög csapat egyik motorja volt

A meccs elején fél óráig mezőnyfölényben játszottak a görögök, majd az összecsapás hajrájában megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját.

Bár mindkét csapat vehemensen kezdett, a hazai csapat egyértelműen irányított az első félidőt, különösen a játék első fél órájában.

Ekkor mezőnyfölényük meggyőző volt, és számos veszélyes helyzetet alakítottak ki a vendégkapu előtt.

Különösen Toroszidisz volt elemében és rendkívül hasznosan játszott, az akcióknak rendszeresen volt a főszereplője.

A vendégkapus jól védett, bár az tizenötödik percben volt egy bizonytalan kimozdulása egy lecsúszott baloldali beadást követően, azonban az akcióból nem született gól.

Toroszidisz előbb a harminchatodik percben kihagyta a kihagyhatatlant, mikor már csak Demirel kapussal állt szemben, de tíz méterről sem tudta elcsavarni a portás mellett.

A félidő utolsó perceiben egy jó kiugrás után nagyszerűen adott be középre laposan balról, de Servet Cetin még az utolsó percben bele tudott érni a labdába, mielőtt az az érkező csatárhoz ért volna, biztos góltól óvva meg így csapatát.

A második félidőben sem csökkent az iram, de helyzetek tekintetében már a törökök sem panaszkodhattak, és a labdabirtoklás is kiegyenlítetté vált.

A legtöbbet ettől függetlenül hálóőrüknek köszönhették, aki óriási bravúrokat mutatott be, hogy megőrizze a góltól hálóját.

Ez egészen a hetvenkilencedik percig így is volt, akkor azonban Amanatidisz lépett el védőjétől, aki egyértelműen lesre próbálta állítani a görög csatárt, ez igyekezet azonban ezúttal nem sikerült, mert a lehető legrosszabb ütemben szakadt el tőle.

A támadó így egyedül vihette a labdát Volkan Demirelre, és a tizenegy méterről leheltfinoman emelte át fölötte a labdát a kapu közepébe.

Az utolsó percekben a csereként beállt Szamarasz fejelt egy jobb oldali beadást a kapu mellé, de további találat már nem született, így Görögország továbbra is a 2008-as Európa-bajnoki selejtezők C csoportjának élén áll.

Otto Rehhagel együttesének így már kijutott a 2008-as Európa-bajnokságra.

A csoport másik mérkőzésén Moldova már 3-0-ra is vezetett Málta ellen, de a hajrában felzárkőztak a hazaiak, kiegyenlíteni azonban már nem sikerült.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK

C CSOPORT
Törökország – Görögország 0-1 (0-0)
Gólszerző: Amanatidisz (79.)
Málta – Moldova 2-3 (0-3)
Góészerzők: Scerri (71.), Mifsud (84.) ill. Bugajev (24.-11-esből), Frunza (31., 35.)
Bosznia-Hercegivina – Norvégia 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Hagen (5.), Riise (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik