Hároméves munka érett be

MÓCZÁN ZOLTÁNMÓCZÁN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.10.11. 23:30
Címkék

Három évvel ezelőtt még kevesen hittek abban Pécsett, hogy a női kosarasok mellett más sportágban is nemzetközi meccset rendezhetnek, ám mostanra az akkor még az ob I B-ben szereplő PVSK-Füszért pólósai is eljutottak az európai kupaporondra. Ambrus Tamás együttese a másodosztályú bajnokság megnyerése után az élvonalban maradást, majd a nemzetközi megméretést tűzte ki célul, és a lassan átalakuló játékoskeret meg is felelt az igénynek. Pécsett pólózik a 220-szoros válogatott Petőváry Zsolt, az olimpiai bajnok kapus, Kósz Zoltán és az Újpesttel kétszer LEN-kupát nyerő védő, Kollár György is. Melléjük érkezett a nyáron a Honvéddal 2004-ben Euroliga-győztes bekk, Bereczki Miklós, és a fiatalok is egyre markánsabb teljesítményt nyújtanak.

A pécsiek felkészülése azonban messze volt az ideálistól: a sportuszodából az elmúlt másfél év alatt kétszer is hosszabb időre kiszorultak (az elmúlt télen, mint emlékezetes, a létesítmény teteje szakadt be), így a nyáron és kora ősszel bejárták Tolnát-Baranyát, szinte minden arra alkalmas uszodában edzett egyet-kettőt a csapat a három hónap alatt.

A LEN-kupa hétvégi első selejtezőkörének G-csoportjából így is továbbjuthatnak a pécsiek, ehhez az első két hely valamelyikét kell megszerezniük. A vízválasztó a szombati, VK Nis elleni összecsapás lehet, a rivális az ötödik helyen végzett a szerb bajnokságban.

„Reményeink szerint a vasárnapi, az orosz Dinamo Moszkva elleni találkozó fog a csoportelsőségről dönteni – jósolt Ambrus Tamás. – A moszkvaiakkal igazi klasszisok érkeznek, elég csak a gyors, gólerős szélsőre, Alekszandr Jerisovra vagy a szerb centerre, Branko Pekovicsra gondolni. A most Egerben pólózó Varga II Zsolt játszott náluk három évig, tőle rengeteg információt kaptunk.”

A továbbjutás kiharcolásához szükség lesz a pécsi szurkolók buzdítására is, ezért a drukkerek ingyen látogathatják a háromnapos tornát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik