Fitnesztrendek a kontinens legnagyobb fittségi kiállításán

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 10:58
A FIBO az az esemény, amelyen a látogató egy teljes és átfogó képet kaphat a fitneszvilág aktualitásairól és a piaci trendekről. Az idei kiállításon 10 csarnokban, több mint 70000 négyzetméter kiállító területen mutatkoztak be az egész világról érkezett cégek. A széles termék- és szolgáltatás palettát több mint 400 kiállító mutatta be.
Circuit gépcsaládok
fitnesz.hu
Circuit gépcsaládok
Circuit gépcsaládok
fitnesz.hu
Circuit gépcsaládok

A 2007-es FIBO tematikájának gerincét a fitneszgépek és fitnesz eszközök alkották. Ezen a területen fontos változás, hogy a korábbi időszak tendenciáival ellentétben teret nyernek a kényelmesebb és nyugodtabb edzés lehetőségét kínáló wellness irányzatok. Ide tartoznak az úgynevezett „circuit” gépcsaládok, melyeken csoportosan, edző irányításával, amolyan köredzés jelleggel dolgozhatnak a résztvevők.

Egy másik fontos tendencia, amely a wellness mozgásformák térnyerését igazolja, hogy számos kiállítói stand kínálatában szerepeltek a Pilates-hez és jógához kapcsolódó eszközök. Sőt, Németországban ezeknek az irányzatoknak már külön rendezvényei is vannak, amelyeken például több Pilates irányzathoz tartozó óratípusokon vehetnek részt az edzeni vágyók. A Pilates már hazánkban is hódít, ám a nemzetközi tendencia azt mutatja, hogy még korán sincs pályája csúcsán ez az irányzat, és a jövőben még meghatározó szerepet játszik a mozgásformák palettáján.

Pilates, a jövő irányzata
fitnesz.hu
Pilates, a jövő irányzata

Érdekességként szerepelt a FIBO kínálatban egy külön a gyermekek számára kialakított fitneszgép család, amely elővetíti azt a jövőképet, hogy hamarosan már az egész család együtt mehet el az edzőterembe, ahol már a gyermekek is megtalálják a rájuk méretezett sporteszközöket.

Fitneszgépek gyermekeknek
fitnesz.hu
Fitneszgépek gyermekeknek

A FIBO varázsa egyértelműen abban rejlik, hogy egy sehol máshol sem utolérhető kínálatát mutatja be a fitneszvilágnak, amely évről-évre a világ minden tájáról közel 50000 látogatót vonz.


fitnesz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik