Reményt adó hajrá

BOROS NORBERT, KIRIPOLSZKY TAMÁSBOROS NORBERT, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 06:51
Címkék

Sokan joggal féltették a Lokit az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzése előtt, hiszen a honi bajnokságban kiszorult az elitből, s csak az ötödik helyen zárhatja az alapszakaszt. A közelmúltban a vártnál gyengébb szereplés miatt megváltak Bíró Imre vezetőedzőtől, ám a néhány nappal ezelőtt Kiskunhalason elért diadal – a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott az immáron Varga József által irányított gárda – jelezte, kezdenek magukra találni a piros-fehérek.

Az Ikast dán, norvég és szerb válogatott játékosai bizony ráijesztettek a vendégekre, akik eleinte tehetetlenek voltak a lerohanásos támadások ellen. Később – az edző eredeti tervét megvalósítva – sikerült megfékezniük a hazaiakat, amihez kiváló kapusteljesítmény is kellett. Tetjana Vorozscova újfent bizonyította, hogy a legkiélezettebb szituációkban is lehet rá számítani. Neki is köszönhetően a 26. percben egyenlíthettek volna a debreceniek, de sajnos a félidő hajrája az Ikasté volt – zsinórban négy gólt dobtak az északiak –, és bizony az ötgólos hátrány nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra.

Agresszív védekezésük eredményeként mégis jól tartották magukat a mieink, akik közül többen is átlag felettit nyújtottak. A játékrész közepén azonban veszni látszott a remény, ugyanis hat góllal megugrott a dán együttes. Ekkor a kissé elbizonytalanodó Vorozscova helyét Kiss Éva vette át, aki bravúrt bravúrra halmozott, míg Sopronyi Anett és Szűcs Gabriella átlövései rendre célba találtak. Így újra csökkent a különbség. Az utolsó percekben Ruta Latakaité kiállítása miatt emberhátrányba került a DVSC, de társai 2–2-vel vészelték át a nehéz időszakot, s a hajdúságiak végül is minimális különbséggel kaptak ki, amellyel bizakodva várhatják a visszavágót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik