Vb-2006: Pernía helyettesíti Del Hornót

Vágólapra másolva!
2006.06.01. 14:40
A németországi labdarúgó-világbajnokságra készülő spanyol együttesben Luis Aragonés szövetségi kapitány mégis változtatni kényszerült a keretben: a sérült Asier del Hornót Mari Andrés Pernía (képünkön) helyettesíti majd.
A Chelsea 25 éves balhátvédjéről a kedd esti orvosi vizsgálat állapította meg véglegesen, hogy sérülése nem jön rendbe a világbajnokságra, nem lesz bevethető állapotban, a kapitány így rögtön helyettes után nézett.

Az elsőszámú jelöltje az argentin származású, 29 éves Mari Andrés Pernía volt, aki a spanyol bajnokság egyik idei meglepetéscsapatának, a Getafénak a balhátvédje.

A játékos mind a 38 bajnoki találkozón pályára lépett, azokon tíz gólt szerzett, jó formában van. A spanyol válogatottban még nem mutatkozhatott be a honosított játékos.

Végül Joan Capdevilla Méndezzel, a Deportivo La Coruna védőjével szemben Pernía nyerte meg a külön meccset és kapott meghívót a kapitánytól.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hivatalosan ma engedélyezte a spanyolok cseréjét, így Pernía már el is halasztotta a vb idejére tervezett esküvőjét.

A spanyolok a vb előtt még szombaton Egyiptom válogatottja ellen játszanak felkészülési mérkőzést, míg a németországi tornán a H-csoportba nyertek besorolást, Ukrajnával, Tunéziával és Szaúd-Arábiával együtt.

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik