Jurij Metlusenko végleg sárgában

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2005.07.22. 23:03
Címkék
A 2. Borsodi Tour tegnapi, utolsó mezőnyszakaszán a tavalyi Girón is helytálló ukrán Jurij Metlusenko diadalmaskodott. A kiváló sprinter ezzel megtartotta az előző napon megszerzett sárga trikót.
A Sátoraljaújhely és Tokaj közötti több mint 150 kilométeres szakasz során az 51 főre olvadt mezőny tagjai kétszer mászták meg a hollóházi emelkedőket, ennek ellenére sem sikerült sikeres szökést végrehajtania senkinek.Az utolsó 23 kilométeren már valamennyi kerékpáros együtt tekert, amit az erős hátszél is segített. Tokaj főutcáján a hajrában egyszerre zúdultak be a sportolók a célba, az első helyet keréknyomnyival Metlusenko szerezte meg - dicséretes, hogy a sprint során negyedik helyen rangsorolták Ivanics Gergelyt, a Miskolc Regional kerékpárosát.A nemzetközi verseny a mai napon a 11 órakor kezdődő Casco-kritériumgálával fejeződik be Miskolc történelmi belvárosában. Huszonnégy kör, azaz 42 kilométer vár a résztvevőkre.2. Borsodi Tour
3. szakasz, Sátoraljaújhely-Tokaj (158.5 km): 1. Jurij Metlusenko (ukrán, SK Mikolajev) 4:01:17, 2. Ansons (lett, Rietumu Banka) a. i., 3. Hrazdira (cseh, Dukla Praha) a. i., 4. Ivanics Gergely (magyar, Miskolc Regional) a. i.
Az összetettben: 1. (sárga trikóban) Jurij Metlusenko.
A gyorsasági pontversenyben: 1. (kék trikóban) Jurij Metlusenko 28 pont.
A hegyi pontversenyben: 1. (piros trikóban) Stanislav Kozubek (cseh, Dukla Praha) 43.
A legjobb magyar: 1. (fehér trikóban) Szeghalmi Bálint (Békéscsaba KK)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik