Rajz nem ijed meg az ellenféltől

SZŰCS MIKLÓS, VAS ANDRÁSSZŰCS MIKLÓS, VAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.04.10. 21:56
Címkék
Az esztendő egyik legjelentősebb hazai sporteseménye az április 15-én kezdődő divízió1-es jégkorong-vb lesz, amelynek a nemrégiben átadott Budapest Sportaréna ad otthont. Tavaly a magyar válogatott, történetének legjobb eredményét elérve, a második helyen végzett, s reményeink szerint most is legalább ilyen jó eredmény születik. Sorozatunkban állandó szakértőnk, Ancsin János segítségével igyekszünk bemutatni a vb-re készülő csapat játékosait, foglalkozunk az ellenfelekkel, és egy kis múltidéző mellett a legfrissebb hírekről is beszámolunk.
Így látja Ancsin János

Névjegy

Rajz Attila
Született: 1976. március 16.
Klubja: Alba Volán-FeVita
Magassága/testsúlya: 172 cm/75 kg
Posztja: balszélsô
Válogatottság száma: 27
Legjobb eredményei: divízió–1 vb-4. (2001); 3x magyar bajnok (1999, 2001, 2003 – Alba Volán), 2x Magyar Kupa-gyôztes (1997, 1999 – Alba Volán)
"Kimondottan hasznos, elég jól korcsolyázó játékos, aki évek óta szerepel az Alba Volánban. A bajnokságot nyert székesfehérváriak egyik legfegyelmezettebb hokisa, bármikor be lehet dobni, emberhátrányban például kifejezetten hasznára van a csapatnak, hiszen nagyon lelkes és jól védekezik. Csatár létére azonban nem túl gólerős, a kapu előtt határozatlan, ezért ritkán kerül helyzetbe, s még ritkábban eredményes. Ráadásul erősödnie is kellene, mert az alkata ehhez a szinthez gyenge, bár az is igaz, hogy mindezek ellenére bátran ütközik, állja a test test elleni küzdelmet, nem ijed meg az ellenféltől.”

Kis magyar hokitörténelem 20. (1995–1998)
B, mint búcsú

A hazai jégen kivívott C-csoportos diadal után Dániába vezetett a magyar válogatott útja, ahol 14, a harmadik vonalban kiböjtölt év után ismét B-vb-re voltak hivatalosak legjobbjaink. Palla Antal szövetségi kapitány – reálisan – a bennmaradást tűzte ki célul társulata elé, mely elsőként a végső sikerre is esélyes németekkel mérkőzött. A Bernei – Ancsin L., Kangyal, Palkovics, Ocskay, Sándor, Tőkési, Szélig, Gröschl, Dobos, Hoffmann, Horváth A., Tokaji, Simon, Orsó, Ladányi, Horváth B., Gebei, Holló, Kaszala, Majoross összeállítású csapat a harmadik percben Sándor góljával ugyan vezetést szerzett, és a folytatásban is remekül helytállt, ám az ellen tényleg jobb volt, Simon a vége előtt már csak a különbségen tudott kozmetikázni (5–2). Jöttek az észtek, jött Sándor és az újabb magyar vezetés, ám a folytatás is kísértetiesen megegyezett az előző napival – a végén Palkovics csökkentette a differenciát (3–2). Már nem is meglepő, hogy a szlovénok ellen is mi lőttük az első gólt – Ocskay –, s a folytatás a riválisé lett (5–1), majd a kazahok és a hazaiak ellen is hasonló végeredmény született (becsületgóljaink Palkovics nevéhez fűződtek). Sőt, hattalálatos mecscset játszottunk a britekkel is, fájdalom, csak Tokaji és Simon talált be részünkről, így ekkor is kikaptunk (4–2). A zárónapon a szintén nullapontos lengyelek következtek, igazi ki-ki meccs a tagság megőrzéséért, ám a tét összenyomta a csapatot, és bár Palkovics góljával még 1–1 állt az eredményjelzőn, az utolsó harmadban a vb leggyengébb húsz perce kiütéses zakóhoz (6–1) és a C-csoportba vezetett.

A palánk mellől
Két adón is látható. A világbajnokság rajtja előtti utolsó sajtótájékoztatón Fertő László, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a divízió–1-es vb első helyéért bruttó 20 millió, a második helyért 14 millió, a harmadik helyért pedig 10 millió forintot kap a válogatott csapat. Végérvényessé vált az is, hogy a magyar válogatott mérkőzései a Duna Tv-n és a Sport1-en is láthatóak lesznek, a románok (április 16.) és a lengyelek (április 21.) elleni meccset a Duna Tv, a hollandok (április 15.), a kazahok (április 18.) és a litvánok (április 20.) elleni találkozót pedig a Sport1 közvetíti élőben, s mindkét csatornán a nem élőben sugárzott összecsapásokat éjjel felvételről megismétlik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik