Utazni kell: Egervári Sándor és stábja „európai turnén”

Vágólapra másolva!
2010.10.28. 09:34
null
Van kit megfigyelni: a kapitány a hétvégén öt légióst néz meg (Fotó: Németh Ferenc)
Több mint két hete, október 12-én ért véget a magyar válogatott négymérkőzéses Eb-selejtezőbeli etapja, Egervári Sándor szövetségi kapitány pedig úgy gondolta, hogy a Litvánia elleni november 17-i felkészülési találkozó, valamint a jövő évi feladatok előtt érdemes kicsit külföldön is szétnézni. A szakmai stáb tagjai európai turnéra indultak, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek a külföldön szereplő játékosokról.

„A televíziós közvetítés túlságosan labdacentrikus – érvelt Egervári Sándor a helyszíni megtekintés fontossága mellett. – Engem azonban sokszor az érdekel, amit nem mutatnak a kamerák, miképp helyezkedik, hogyan viselkedik labda nélkül a megfigyelt játékos. Egyéni értékelésre törekszem, nem a csapat játékát elemzem. Otthon ücsörögve azt sem tudom meg soha, milyen környezetben szerepel honfitársunk, muszáj, hogy a szakmai stáb »kirajzzék«, mert csak így lehet a légiósokat hatékonyan feltérképezni.”

 

A SZAKMAI STÁB ÚTJAI
DÁTUM MÉRKŐZÉS MEGFIGYELT MEGFIGYELŐ
X. 30. Fulham–Wigan Gera Zoltán Kenyeres Imre
  Ipswich–Millwall Fülöp Márton, Priskin Tamás Egervári Sándor
X. 31. Mainz–Dortmund Szalai Ádám, Hajnal Tamás Csábi József
  Roda–Willem II Bodor Boldizsár Egervári Sándor, Kenyeres Imre
  Genk–Anderlecht Tőzsér Dániel, Juhász Roland Egervári Sándor, Kenyeres Imre
Az előző hétvégén megfigyelt játékosok: Rudolf Gergely, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs

Csábi József, Egervári Sándor 43 esztendős segítője Moldovában kétszer is járt, múlt vasárnap pedig Genovában a Genoa–Catania és Milánóban az Inter–Sampdoria mérkőzést nézte meg.

A hét végén újabb túra vár Csábi Józsefre és Bazsánt József technikai igazgatóra: Németország felé veszik az irányt, hogy élőben nézzék meg a Mainz–Dortmund összecsapást, valamint a hazai csapatban szereplő válogatott támadó, Szalai Ádám játékát.

„Hosszú út előtt állunk – mondta Csábi József. – Jegyzetfüzeteken és pályarajzokon kívül általában fényképezőgépet is viszek magammal. Ám nem azért, hogy a tájat vagy a stadiont fotózzam, a mérkőzés egyes szituációiról, Szalai Ádám helyezkedéséről készítek felvételeket.”

„Ha a szakember nem veszi tolakodásnak, felkeresem Ádám edzőjét, Thomas Tuchelt. Azt tapasztaltam, van, aki örül az érdeklődésnek, ám akadt kolléga, aki rossz néven vette a jelenlétünket, ezért a háttérben maradtunk. Természetesen a mérkőzés előtt beszélek Szalai Ádámmal, mert tudni szeretném, milyen taktikai feladatokat kapott, ennek tudatában elemzem a játékát. Genovában arra is kíváncsi voltam, hogy  hogyan viszonyulnak Rudolf Gergelyhez játékostársai. A testbeszéd és a gesztusok sok mindent elárulnak, továbbá az, hogy a bal oldalon szereplő Rudolf Gergellyel hogyan tartotta a kapcsolatot edzője, és miképpen reagált a játékos egy-egy döntésére. Jelzésértékű volt, hogy Milánóban Antonio Cassano gyakran megtapsolta Koman Vladimirt.”

A SZAKMAI STÁB „EURÓPAI TURNÉJÁRÓL” A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORT 2–3. OLDALÁN OLVASHATNAK ÖSSZEÁLLÍTÁST. A KÉTOLDALAS CIKKBEN MINIINTERJÚ A KAPITÁNY FIGYELMÉRE PÁLYÁZÓ NAC-VÉDŐVEL, HORVÁTH GÁBORRAL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik