Rossi: „mindörökké futball!”; Zubkov bánja, hogy vége az ősznek

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 23:08
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Interjút adott lapunknak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember „komplikáltnak” minősítette a 2019-es évét. Elmondta, ha a nemzeti együttes teljesítményéről van szó, vegyes érzések kavarognak benne. Az év első fele szépre sikeredett, ám amit szeptemberben, októberben és novemberben nyújtott a gárda, az már kevés volt ahhoz, hogy elérje, amit szerettek volna. Különösen a Horvátországban, majd Walesben látottakkal volt elégedetlen. Hogy miként látja a pótselejtezős esélyeket, az is kiderül cikkünkből.
Interjút adott lapunknak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Az olasz szakember „komplikáltnak” minősítette a 2019-es évét. Elmondta, ha a nemzeti együttes teljesítményéről van szó, vegyes érzések kavarognak benne. Az év első fele szépre sikeredett, ám amit szeptemberben, októberben és novemberben nyújtott a gárda, az már kevés volt ahhoz, hogy elérje, amit szerettek volna. Különösen a Horvátországban, majd Walesben látottakkal volt elégedetlen. Hogy miként látja a pótselejtezős esélyeket, az is kiderül cikkünkből.

Olekszandr Zubkov, a Ferencváros ukrán szélsője nem örül annak, hogy vége a futballősznek. A Puskás Akadémia ellen ugyanis duplázott, majd a DVTK ellen győzelmet érő gólt szerzett, és a sok meccs ellenére jó erőben érzi magát. A miskolci találatáról lapunknak elmondta, abban szerepet játszott egy hazai drukker is. Eredetileg csapattársa, Isael volt kijelölve a szabadrúgás elvégzésére, de nem sokkal előtte valaki bedobott egy sörrel teli műanyag poharat a pályára, amelynek nagy része Zubkov nyakába ömlött, a fedezet pedig dühbe jött…

Idény közben váltott klubot a hokiválogatott játékosa, Hári János. A 27 éves center ez idáig a finn Lahti Pelicans légiósa volt, ám együttese egy ideje borzasztóan játszott, az edző pedig „arrogánsan” viselkedett. Hári ezért három héttel ezelőtt bement a vezetőséghez, hogy nem bírja tovább, inkább átigazol. Akkor még kirúgták az edzőt, a múlt héten viszont őt hívták be azzal, hogy az idény végéig kölcsönadnák. Kapóra jött, hogy a Salzburg épp centert keresett, igaz, a Fehérvár is hívta.

Négyoldalas mellékletünkben a hazai labdarúgás szemszögéből értékeljük a 2019-es esztendőt. Kiemelt helyet kap az elemzésben a Ferencváros, amely az edzőváltást követően nemcsak a harmincadik bajnoki aranyérmét ünnepelhette, hanem az Európa-liga csoportkörében is helyt állt. Hónapról hónapra felidézzük az év futballtörténéseit, s korábbi neves játékosok véleményt mondanak arról, milyennek is látták 2019-et.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik