Orosz Pál: Az ajtó mindenki előtt nyitva áll; Kovácsik Ádám: Óriási csalódás a kiesés

Vágólapra másolva!
2024.04.21. 23:45
null

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

Interjút adott lapunknak Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, miután a Ferencváros a Kisvárda elleni 0–0-val újabb aranyérmet szerzett az NB I-ben. „Tizenhárom évvel ezelőtt jó messziről indultunk, ez a folyamat azóta is tart – mondta. – Először Magyarországon, majd nemzetközi szinten is bizonyítani szerettünk volna, bizonyos célokat már most elértünk. Hogy jó úton haladunk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sorozatban hatodszor lettünk bajnokok, márpedig ilyen korábban sosem fordult elő a Ferencváros életében. S hogy ez meddig tart? Egyszer minden sorozat megszakad.” Arra a kérdésre, miért nincs több magyar a keretben, ezt felelte: „Az ajtó mindenki előtt nyitva áll.”

Matematikailag is biztossá vált, hogy nyolc, élvonalban töltött idény után a Mezőkövesd búcsúzik az élvonaltól. A csapat sorsát a Kecskeméten elszenvedett vereség pecsételte meg. „Nyilván nem történt meglepetés, számított rá mindenki, hogy ez lesz a vége – mondta lapunknak Kovácsik Ádám, a Mezőkövesd kapusa. – Természetesen nagyon lehangoló ez az érzés, de néhány perccel a lefújás után furcsa kettősség van az emberben. Óriási csalódás a kiesés, de az elmúlt hetekben sokkal fájdalmasabb volt némelyik vereség. Azokra gondolok, amelyeknél egyértelmű volt az osztálykülönbség, amikor nyilvánvaló volt, hogy nincs esélyünk… A jövő? Egyelőre nem sokat lehet tudni, majd kiderül, milyen lehetőségek vannak.”

Utoljára hívták Nemzetek Európa-kupájának (NEK) a labdarúgó Európa-bajnokságot 1964-ben, de elnevezés ide vagy oda, a magyar csapat a franciákon túljutva ott volt a legjobb négy között. A két mérkőzést és azok előzményeit Népsport mellékletünkben idézzük fel. Ebből többek között kiderül, hogy a párizsi találkozó előtt a franciák szövetségi kapitánya, Henri Guerin a jövőbe látott, hiszen Albert Flóriántól és Tichy Lajostól tartott leginkább, s valóban ők ketten jegyezték a három magyar gólt; Tichy kétszer volt eredményes. A budapesti visszavágó iránt óriási volt az érdeklődés, a sportjegyiroda 58 ezer jegyet adott el elővételben, végül 80 ezren jöttek össze a Népstadionban.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik