Kádár nem tudott lábra állni; már épül a Dárdai-akadémia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 23:21
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Ott voltunk Telkiben, ahol a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki elitkör keretében Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára. A mieink győzelem esetén már most kiharcolhatták a továbbjutást, igaz, ehhez az is kellett, hogy a másik párviadalban ne szülessen norvég siker. Nos, a belgák megtették, amit meg kellett tenniük, nyertek 3–0-ra, így megnyílt a magyarok előtt az út a májusi, írországi korosztályos kontinensviadalra. Hogy miként alakult az összecsapás, és miként értékelte a történteket a sorsdöntő gól szerzője, Zuigéber Ákos, azt is elolvashatják beszámolónkban.

Kádár Tamás főszerepet vállalt abban, hogy a magyar válogatott 2–1-re legyőzte a múlt vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőn a vb-ezüstérmes Horvátországot. Az Üllői úton megrendezett találkozó azonban nemcsak a nagyszerű diadal miatt marad emlékezetes a Dinamo Kijev légiósa számára, hanem azért is, mert a meccs közben kemény rúgást kapott a combjára. Bár fájdalmai voltak, természetesen nem akart lejönni a pályáról, és végig is harcolta a találkozót. A lefújást követően azonban az öltözőben már nem tudott talpra állni. Hogy mi történt vele, és hogyan sikerült néhány nap alatt talpra állnia, arról is beszél interjúnkban.

Egy évvel azt követően, hogy Pécsett, a kovácstelepi városrészben letették az idősebb Dárdai Pál nevét viselő futballakadémia alapkövét, ténylegesen megkezdődött az építkezés. A sportkomplexum felépítését hárommilliárd forinttal támogatja az állam, a műfüves fedett munkacsarnok mellett füves és műfüves edzőpályákat is kialakítanak, s létesül egy 2300 négyzetméteres központi épület is. Nem új utánpótlásközpontról van szó azonban, hiszen a Pécsi MFC már régóta működő akadémiája kap a mai kor követelményeinek megfelelő otthont. Hogy a névadó fia, a Hertha BSC vezetőedzője, ifj. Dárdai Pál részt vesz-e a projektben, megtudják cikkünkből.

Hosszabbítás mellékletünkben mi is felköszöntöttük a napokban 90 éves Tass Olgát. A melbourne-i olimpián a kéziszercsapattal aranyérmet szerző tornász elmesélte, miként sikerült „szépkorúként” is megőriznie az aktivitását, majd felidézte pályafutása legfontosabb állomásait. Így természetesen az is szóba került, miként tűnhetett el az 1956-os olimpián, egy nappal a szőnyegre lépés előtt a nemzeti színű szalagja, amellyel a gyakorlatot bemutatta volna. Miként az is, hogyan sikerült a zsűrivel engedélyeztetni, hogy egy szivárványszínűvel mégis tornászhasson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik