Válogatott: Sosem tiszteltek még ennyire pályafutásom során – Marco Rossi

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2023.11.19. 18:18
null
Marco Rossi büszke a csapatára (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott már Európa-bajnoki résztvevőként győzte le 3–1-re Montenegrót a Puskás Arénában az Eb-selejtező G-csoportjának utolsó fordulójában, így bebiztosította csoportelsőségét. A meccset követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt.    


„Azt, ahogyan a mi szurkolóink ünnepelnek... azt nagyon nehéz elmesélni. Sosem tiszteltek még ennyire pályafutásom során, és ez még több is, mint amennyit a teljesítmény alapján érdemelnénk, nagyon jólesik” –kezdte értékelését Marco Rossi.

Mi egy csapat vagyunk, egy igazi csapat. Van, hogy valaki nem a legjobb estéjét fogja ki, de akit behozok a helyére, az általában a legjobbját nyújtja. Az első félidőben Montenegró nehéz helyzetbe hozott minket, nem hagyott sok teret a támadásokra, ez megnehezítette a dolgunkat. A második játékrészben azonban sikerült sebességfokozatot váltanunk. Megnyertük a mérkőzést, elsősorban Szoboszlainak köszönhetően. Emellett viszont Nagy Ádámot is dicséret illeti, nagyon örülök a góljának”– folyatta a kapitány.

A csoportelsőségre, a veretlenségre és a kijutásra is büszke vagyok.Szerbia második lett, pedig erősebb csapat nálunk. Igaz, ellenük egy csipetnyi szerencsénk is volt, de a litvánok és a bolgárok ellen pedig inkább balszerencséről beszélhettünk.Összességébenbüszke vagyok, hogy ilyen teljesítménnyelzártunk.

Rossi ezt követően reagált a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik teljesítményére.

„Szoboszlai olyan játékos, aki meg tudja fordítaniegy meccs menetét, ő az, aki a változást tudja jelenteni egy mérkőzésen. Emlékszem, Izland ellen a stábom már lehozta volna, mert elfáradt, de én is végigjátszattam, ahogyan Jürgen Klopp is teszi ezt Liverpoolban... tudjuk az eredményét. Ő nem csak nekünk, világszinten is topjátékos lesz, amikor még több gólt lő majd, de már most is állandó veszélyt jelent az ellenfelek kapujára.

A kapitány Sallai Roland kerettagságáról elmondta, ünnep volt számára, hogy ott lehetett a kispadon, de vele és a Freiburggal is megbeszélte, hogy egy percre sem fogja becserélni, a teljes felépülés fontosabb.

Rossiezt követően a válogatott fejlődése kapcsán kifejtette, szerinte korábban sem feltétlenül az volt a helyzet, hogy csak nagy nemzetek ellen ment a játék, hiszen a 2022-es vb selejtezői során is attól az Albániától kapott ki kétszer az együttesünk, amely azóta bizonyította az Eb-selejtezőben is, hogy nagyszerű csapat, rengeteg topligás futballistával.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

SZOBOSZLAI DOMINIK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT,10. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 3–1 (0–1)
Budapest,Puskás Aréna,65 ezer néző.V:Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth Krisztofer, 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
MONTENEGRÓ:Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics.Szövetségi kapitány:Miodrag Radulovics
Gólszerző:Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.), ill. Rubezsics (36.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG85316–7+918
2. Szerbia842215–9+614
3. Montenegró83239–11–211
4. Litvánia81348–14–66
5. Bulgária8447–14–74

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik