Válogatott: a több poszton bevethető Loic Nego kulcsszereplő lehet

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 07:54
null
Loic Nego kulcsszereplő lehet
A magyar labdarúgó-válogatott több kulcsemberére is fontos bajnoki mérkőzés vár a hétvégén a telki összetartás hétfői kezdete előtt. Az utóbbi időben remek formában futballozó, a nyáron Franciaországba hazatérő Loic Nego a Le Havre együttesével a Monacót fogadja hazai pályán, és jó hír a válogatott szakmai stábjának, hogy a 32 esztendős játékos nemcsak hogy rendszeresen játéklehetőséghez jut klubcsapatában, hanem éppen abban a pozícióban számít rá Luka Elsner vezetőedző, mint Marco Rossi.

 

Nem lenne meglepetés, ha Loic Nego a bolgárok ellen november 16-án esedékes idegenbeli Eb-selejtezőn is a jobb szélen jutna szóhoz a három belső védős rendszerben. A lehetséges másik forgatókönyv, hogy Sallai Roland hiányában a korábbi fehérvári futballista támadó középpályás lesz, azaz valódi szélsőként kap szerepet, a védelem jobb oldalán pedig az ugyancsak jó formában lévő, a Servette-ben rendszeresen játszó Bolla Bendegúz futballozhatna.

 

Dibusz Dénes: Jó hír érkezett a Ferencváros kapusáról, teljesen rendbe jött kisebb sérülése. A hétvégén a Kecskemét elleni találkozón vissza is foglalta helyét a zöld-fehérek kapujában, és a formája sem hanyatlott, több nagy védése is volt. Nem kérdés, Bulgária és Montenegró ellen is ő lehet az első számú kapus.

Botka Endre: Kisebb sérülése után ő is rendben van. Marco Rossi róla is beszélt a kerethirdetést követően, mondván, a kemény hátvéd bevethető, számíthat rá a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőn. Bár az utóbbi időszakban akadtak gyengébb mérkőzései a Fradiban, rutinja jól jöhet a kiélezett helyzetben.

Lang Ádám: Továbbra sem játszik Cipruson az Omoniában, a hétvégén az Apollon ellen 2–0-ra megnyert bajnokin sem jutott szóhoz, végig a kispadon ült. Marco Rossi azonban aligha hagyja ki, már csak azért sem, mert a legutóbbi két selejtezőn jól pótolta a védelem tengelyéből hiányzó Willi Orbánt.

Szalai Attila: Nincs élete formájában, a magabiztossága is megingott, de szintén
a kezdőcsapatban a helye Bulgária és Montenegró ellen. A bolgár támadókat játékhiánya ellenére is könnyedén feltartóztathatja, a mostani két selejtezőt lehozhatja, de ha továbbra sem játszik Hoffenheimben, nagy kérdés, mi lesz vele.

Bolla Bendegúz: Nem zárható ki, hogy ő kezd a védelem jobb szélén. Játékban van, az utóbbi időben gólt is szerzett svájci csapatában, a Servette­-ben, kérdés, Marco Rossi miként dönt Loic Nego posztját illetően. A magunk részéről őt tennénk a hátvédsor szélére, Loic Nego pedig előrébb húzódhatna.

Nagy Ádám: A hétvégi, Como elleni mérkőzésen a 91. percben állt be, majd le is fújták a találkozót. Az olasz másodosztályú Pisában továbbra sem találja a helyét, de a válogatottban kulcsember, nagy szükség lehet a higgadtságára. Ebben a pozícióban Kalmár Zsolt jöhetne még szóba, de Bulgáriában Nagy Ádámot tennénk a csapatba.

Callum Styles: Folyamatosan játékban van klubjában, a Barnsley-ban, ami a játékhiánnyal küszködő Nagy Ádám melletti pozícióban jól jöhet. A legutóbbi, Horsham elleni bajnokin is kilencven percet töltött a pályán, harcos játékos, kellemetlen futballozni ellene. Kata Mihálynál egyelőre jobb megoldás.

Kerkez Milos: Az önbizalmának nem tehetett jót a Manchester City elleni 6–1-es vereség, de legalább ismét kilencven percet töltött pályán a Premier League-ban. A bolgár védelemmel szemben kihasználhatja gyorsaságát, súlypontja alacsonyan van, és bár Nagy Zsolt is bevethető, nem maradhat ki a kezdőből.

Loic Nego: Jó formában van, az utóbbi válogatott mérkőzéseken bizonyította, Marco Rossi nem véletlenül bízik meg benne. Jót tett neki, hogy a nyáron Székesfehérvárról Franciaországba igazolt, a Le Havre együttesében alapemberré vált. Lendületesen futballozik, ami a bolgárok ellen is jól jöhet a válogatottnak.

Szoboszlai Dominik: Ami őt illeti, rövidre foghatjuk az elemzést: ott a helye a kezdőcsapatban, ehhez semmi kétség sem férhet. Csapatkapitányként ismét vezére lehet a válogatottnak, érett játéka sokat érhet a mostani kiélezett helyzetben, amikor még minimum egy pontra van szükségünk az Eb-n való részvételhez.

Ádám Martin: Nagy feladat várhat rá, Varga Barnabás hiányában ő kezdhet befejező csatárként. Mellette szól, hogy eddigi legjobb mérkőzését a válogatottban éppen Bulgária ellen játszotta, a 3–0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn a szünet előtti percekben talált a kapuba. Ez a jó emlék sokat segíthet neki a bolgárok elleni újabb összecsapáson.

 

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11–4 +7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13–7 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6–8 –2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8–12 –4 6
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2

G-CSOPORT
Március 24., péntek

Bulgária–Montenegró 0–1 (0–0)
Razgrad. G: Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0 (1–0)
Belgrád. G:Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Szabadnapos: Magyarország

Március 27., hétfő
Magyarország–Bulgária 3–0
(3–0)
Budapest. G:Vécsei (7.), Szoboszlai D. (26.), Ádám M. (40.)
Montenegró–Szerbia 0–2 (0–0)
Podgorica. G:Vlahovics (78., 90+6.)
Szabadnapos: Litvánia

Június 17., szombat
Litvánia–Bulgária 1–1 (1–1)
Kaunas. G: Girdvainis (15.), ill. M. Petkov (27.)
Montenegró–Magyarország 0–0
Podgorica
Szabadnapos: Szerbia

Június 20., kedd
Magyarország–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest,
Puskás Aréna. G: Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)
Bulgária–Szerbia 1–1 (0–0)
Razgrad. G: Deszpodov (47.), ill. Lazovics (90+6.)
Szabadnapos: Montenegró

Szeptember 7., csütörtök
Szerbia–Magyarország 1–2 (1–2)
Belgrád. G: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), W. Orbán (36.)
Litvánia–Montenegró 2–2 (0–0)
Kaunas. G: Paulauskas (71.), Cernych (90+4.), ill. Krsztovics (78.), Szavics (89.)
Szabadnapos: Bulgária

Szeptember 10., vasárnap
Montenegró–Bulgária 2–1 (1–0)
Podgorica. G: Szavics (45+1.), Jovetics (90+6.), ill. Borukov (79.)
Litvánia–Szerbia 1–3 (1–3)
Vilnius. G:
Paulauskas (45.), ill. A. Mitrovics (21., 32., 43.)
Szabadnapos: Magyarország

Október 14., szombat
Bulgária–Litvánia 0–2 (0–1)
Szófia. G: Sirvys (45., 55.)
Magyarország–Szerbia 2–1 (2–1)
Budapest. G: Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Szabadnapos: Montenegró

Október 17., kedd
Szerbia–Montenegró 3–1 (1–1)
Belgrád. G: A. Mitrovics (9., 73.), Tadics (77.), ill. Jovetics (36.)
Litvánia–Magyarország 2–2
(2–0)
Kaunas. G: Cernych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – 11-esből), Varga Barnabás (82.)
Szabadnapos: Bulgária

November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik