Rossi: Ilyet még nem éltem át; Kerkez: A szurkolók vártak a reptéren

Pór Károly (Szófia)Pór Károly (Szófia)
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 19:12
null
Marco Rossi csak a meccsre koncentrál (Fotó: Szabó Miklós)
A csütörtöki, szófiai Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt megelőző szerdai sajtótájékoztatón a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a mieink védője, Kerkez Milos válaszolt az újságírói kérdésekre.


Kerkez Milos először a napok óta eső áztatta pálya állapotáról és a saját formájáról kapott kérdéseket – a sajtótájékoztatót a magyar csapat esti pályabejárását követően tartották.

Nincs gond a pályával, nekünk megfelelő, nyerni szeretnénk, számunkra ez a legfontosabb. Készen állok a meccsre, megfelelő állapotban vagyok. Keményen készülünk, a kapitányunknak van egy jó terve, azért jöttünk, hogy győzzünk”– fogalmazott a védő.

A Nemzeti Sporttól arról kérdeztük a Bournemouth játékosát, hogy annak ellenére, hogy zárt kapus lesz a mérkőzés, találkoztak-e már magyar drukkerekkel Szófiában.

Igen, már a reptéren találkoztunk magyar szurkolókkal, nagyon boldogok voltunk, mikor megláttuk őket, értük is szeretnénk győzni csütörtökön”– válaszolta Kerkez.

Marco Rossit először arról faggatták a bolgár kollégák, hogyan fogadta az elmúlt napok híreit.

Én nem olvasom a kommenteket, közleményeket, hogy ne tudják befolyásolni a munkámat. Csak a meccsre koncentrálok. Tiszteljük az ellenfelünket, annak ellenére, hogy csak két pontot szerzett eddig. Jó játékosai vannak a bolgár válogatottnak, például Deszpodov, aki az olasz Cagliariban is játszott, de másokat is említhetnék. Ugyanakkor mi nagyon közel vagyunk a célunkhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Egy vagy három pontra van szükségünk. Ez nem azt jelenti, hogy az egy pontért jöttünk ide, ám az egy ponttal sem lennénk elégedetlenek”– fogalmazott Rossi, aki arról is beszélt, számít-e nagy változtatásokra a bolgárok új szövetségi kapitányától, a Cserno Morét is irányító Ilian Ilievtől.

Nem gondolom, hogy a bolgár csapat sokat változna az új kapitánnyal a legutóbbi találkozásunk óta, hiszen nagyjából ugyanazok alkotják a keretet, de természetesen taktikai változtatások elképzelhetők, az alapján, amit a klubjában is képvisel az új kapitány.”

A magyar válogatott szövetségi kapitányát arról is kérdeztük, a múlt héten még betegséggel küzdő Botka Endre tudja-e vállalni csütörtökön a játékot, illetve van-e olyan futballista, aki nincs megfelelő állapotban.

Gulácsi Péteren és Sallai Rolandon kívül, akik nem is utaztak el a mérkőzésre, mindenki egészséges és vállalni tudja a játékot.”

A végén egy bolgár kolléga a helyszíncserék kapcsán felvetette Rossinak, preferálta volna-e azt, hogy játék nélkül megkapja a magyar válogatott a három pontot és kijut az Európa-bajnokságra vagy inkább megküzd a pályán a továbbjutásért.

„Mi játszani, futballozni akarunk. Én ilyet még sosem éltem meg a közel hatvan évem alatt, hogy valamit ingyen akartam volna az életben” – reagálta Rossi.

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
KAPUSOK:
Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Caykur Rizespor – Törökország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC),Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Németh András (Hamburger SV – Németország),Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia)
Sérülés miatt nem utazott el a mérkőzésre:
Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Sallai Roland (Freiburg – Németország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

A BOLGÁR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Daniel Naumov (CSZKA 1948), Ivan Gyulgerov (Cserno More), Dimitar Mitov (St. Johnstone – Skócia)
VÉDŐK: Viktor Popov (Cserno More), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Valentin Antov (Cremonese – Olaszország), Aleksz Petkov (Slask – Lengyelország), Szimeon Petrov (CSZKA 1948), Krisztian Dimitrov (Levszki Szófia), Zsivko Atanaszov (Cserno More), Anton Negyalkov (Ludogorec), Angel Ljaszkov (Lokomotiv Plovdiv)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ilija Gruev (Leeds United – Anglia), Ivajlo Csocsev (CSZKA 1948), Andrian Kraev (Levszki Szófia), Filip Krasztev (Los Angeles FC – Egyesült Államok), Hriszto Ivanov (Lokomotiv Plovdiv), Szvetoszlav Kovacsev (Ahmat Groznij – Oroszország), Sztaniszlav Ivanov (Arda), Dominik Jankov (Ludogorec), Ilian Iliev (Kifiszia – Görögország)
TÁMADÓK: Kiril Deszpodov (PAOK – Görögország), Georgi Ruszev (CSZKA 1948), Martin Mincsev (Rizespor – Törökország), Preszlav Borukov (Arda), Szpasz Delev (Ludogorec), Alekszandar Kolev (Krumovgrad)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Ilian Iliev

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

EB 2024, SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
November 16., csütörtök

18.00: Bulgária–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Montenegró–Litvánia, Podgorica (Tv: Match4)
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
15.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00:
Szerbia–Bulgária, Leskovac
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11– 4 +7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13– 7 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6– 8 –2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8–12 –4 6
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik