U21: Jobban örülnék, ha több percet kaptak volna – Gera Zoltán

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.09.04. 19:21
null
Gera Zoltán kevesli az U21-es válogatott játékosainak pályán töltött perceit (Fotó: Dömötör Csaba)
Európa-bajnoki selejtezőkre készül a magyar U21-es labdarúgó-válogatott. Az összetartás első napján Gera Zoltán szövetségi edző és Vancsa Zalán válaszolt az újságírói kérdésekre. 

„A következő napok edzésein meglátjuk, milyen formában vannak a játékosok. Ugyanis vannak jó páran, akik az elmúlt időszakban nem vagy csak keveset játszottak a klubjukban, így nem tudtuk őket megnézni mérkőzés közben. Ezért az edzésen kell olyat mutatniuk, hogy bátran betehessük őket a kezdőbe vagy csereként húsz-harminc percre. Jobban örülnék, ha több percet kaptak volna a játékosok” – mondta Gera Zoltán a kazahok, illetve a máltaiak elleni Eb-selejtező előtt.

A szövetségi edző hozzátette, vannak azért olyan játékosok is a keretben, akik jó állapotban vannak, ezek közé tartozik Vancsa Zalán is. A belga Lommel légiósa elmondta, jól kezdték az idényt, négyből négy meccset nyertek meg a másodosztályban, s személy szerint neki is jól megy a játék. Így pozitív töltettel érkezett az U21-es válogatotthoz.

Németh András is fontos láncszeme a korosztályos válogatottnak, a gólerős csatár azonban a tavasszal megsérült, és meg is kellett műteni a bokáját. Ő is azok közé tartozik, akik az ősszel kevés játékpercet kaptak, a Hamburgban összesen 21 percet játszott a bajnokikon. Gera Zoltán vele kapcsolatban úgy fogalmazott: mindig úgy jött a válogatotthoz, hogy keveset játszott, de a mérkőzéseket így is eldöntötte. Bízik benne, hogy a kazahok ellen is úgy futballozik, ahogy megszokhattuk, és elvárható tőle.

Kazahsztánt szeptember 7-én, 17.45-kor fogadjuk a szegedi Szent Gellért Fórumban, majd szeptember 12-én szintén 17.45-kor lépünk pályára Máltán, a paolai Tony Bezzina Stadionban.

AZ 21-ES VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI EB-SELEJTEZŐKRE
KAPUSOK: Hegyi Krisztián (Stevenage FC), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
VÉDŐK: Szabó Alex
(Bp. Honvéd), Iyinbor Patrick (Kecskeméti TE), Csinger Márk (DAC), Fehér Csanád (Újpest FC), Debreceni Ákos (Siófok), Baranyai Nimród (DVSC), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Eördögh András (Bp. Honvéd), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE), Horváth Artúr (MTK Budapest), Vitális Milán (DAC), Bényei Ágoston (DVTK), Baráth Péter (Ferencváros)
TÁMADÓK:
Komáromi György (Puskás Akadémia), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Katona Bálint (Ferencváros), Németh András (Hamburg), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Vancsa Zalán (Lommel)
SZÖVETSÉGI EDZŐ: Gera Zoltán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik