MLSZ: „A cél az új Orbán Willik, Styles Callumok megtalálása”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.05. 09:31
Az MLSZ elnökségének hétfői ülésén a professzionális klubok stabil pénzügyi helyzete mellett a külföldön futballozó magyar tehetségek még hatékonyabb felderítése és a játékosügynökök tevékenységének szigorú szabályozása is téma volt – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának összegzésében.
Fotó: Földi Imre
Fotó: Földi Imre
Fotó: Földi Imre

 

Az „Együttműködés az erős magyar futballért” című írásban olvashatunk többek között arról, hogy október elsején életbe lép az a nemzetközi és hazai szabályzat, amelynek értelmében csak licenccel rendelkező személy járhat el labdarúgó-ügynökként.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és ezzel összhangban az MLSZ 2023-tól újra vizsgához köti a labdarúgóügynöki tevékenység gyakorlását azzal a céllal, hogy „az ügynöki munka szakmai és etikai normái biztosítva legyenek, és ezzel összhangban a játékosok, edzők, klubok és szövetségek számára igazságos és transzparens rendszer jöjjön létre”.

Az elnökség elégedett a korábbinál hatékonyabb játékosmegfigyelői rendszerrel, például azzal, hogy a scouting-rendszer az olyan tehetségeket sem hagyja figyelmen kívül, akiknek csak egyetlen felmenőjük magyar, külföldön élnek és futballoznak; példaként a Manchester City akadémistáját, Michael Okekét említik. „A cél az új Orbán Willik, Styles Callumok megtalálása a magyar válogatottak számára” – szögezi le az írás.

Az elnökség megállapította, hogy „a szövetség szigorú pénzügyi monitoring rendszerének, illetve a klubok fejlődő munkájának köszönhetően közel egy évtizede stabil rend van az NB I-es és NB II-es egyesületek háza táján”, továbbá, hogy „a közmű-áremelkedéssel és az inflációval is megbirkózott a magyar labdarúgás egésze, ideértve a több mint 1400 amatőr egyesületet”.

Az összegzésből kiderül az is, hogy változik a női utánpótlás-bajnokságok (U15, U17, U19) lebonyolítása.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik