Válogatott: hamarosan Magyarországon is meg lehet nézni a Rossi-dokumentumfilmet

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 10:54
null
Marco Rossi az Anglia ellen 4–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: Getty Images)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a róla készült olasz dokumentumfilm, a „Marco Rossi – un bambino al Luna Park”.

A szabad fordításban „Marco Rossi – egy kisfiú a vidámparkban” címet viselő alkotást egy fiatal olasz rendező, Francesco Inglese jegyezte, és május 31-én jelent meg az olasz DAZN fizetős platformján. A film a magyar válogatott 2022-es Nemzetek Ligája-menetelését követi végig, fókuszba helyezve az angol válogatott elleni 4–0-s sikert, valamint a németek lipcsei legyőzését.

A film címadó mondata akkor hangzik el Rossi szájából, amikor az olasz mester végigtekint a Puskás Aréna győzelemmámorban úszó közönségén:„Úgy érzem magam, mint egy kisfiú a vidámparkban”.

„A film egy olyan ember rendhagyó története, aki élete első ötven évében szürke profiként futballozott, majd edzősködött, különösebb sikerek nélkül. Aztán elindult egy idegen országba, hogy megvalósítsa álmait.Ez az ország Magyarország, ahol rövid idő alatt hős lett belőle. Ez a dokumentumfilm azt szeretné megmutatni, hogy kellő akaraterővel és némi szerencsével mindenki megvalósíthatja az álmait” – írja bevezetőjében a film rendezője, Francesco Inglese.

Marco Rossi posztja arra nem tér ki, hogy a filmet magyar szinkronnal vagy csak felirattal lehet-e majd megtekinteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik