Válogatott: Az eredmény miatt nem, de a teljesítményünk miatt csalódottak lehetünk – Dibusz

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 20:56
null
Fotó: Szabó Miklós
Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegróban a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének 3. fordulójában. A mérkőzés után Dibusz Dénes, Nagy Ádám és Csoboth Kevin is értékelt.

Kapusszempontból változó meccs volt – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak. – Az első félidőben jobban engedtek játszani minket a hazaiak, viszont a pontatlanságainkból, a labdaveszéseinkből helyzeteket alakítottak ki. A második félidőben is akadtak melegebb helyzetek, igaz, olyan nagy ziccereik nem voltak. Ádám fejesét szerencsére a léc hárította. A probléma inkább ott jelentkezett, hogy nekünk nem voltak lehetőségeink. Az összképet nézve nem lehetünk csalódottak az eredmény miatt, de a teljesítményünk miatt igen. Nem tudtunk gyorsan játszani, nem tudtuk megbontani az ellenfél védekezését, nem jutottunk mögéjük. Nem leptek meg bennünket semmivel sem, hiszen erre a játékra készültünk. Nem jutottunk el az utolsó harmadukig, az akcióikat nem tudtuk gólveszélyes helyzetekkel befejezni.”

„Úgy érzem, túl sok ki nem kényszerített hibát követtünk el támadásépítésben – mondta Nagy Ádám az M4 Sportnak. – Lassan játszottunk, és így jöttek a hibák. Ha gyorsan futballozunk, és úgy csúsznak be a hibák, az más. A litvánok elleni keddi meccsig ebben mindenképpen javulnunk kell. Van két napunk, hogy kijavítsuk a hibákat, és hogy otthon tudjuk tartani a három pontot. Az első félidőben majdnem a saját kapuba fejeltem. Azt hittem, hogy Sancho (Szalai Attila – a szerk.) eléri a labdát, ráadásul szólt is, hogy az övé. Meglepődtem, hogy felém száll a labda, meg sem tudtam mozdítani a fejemet. Utána azt gondoltam, hogy Dénes simán elkapja. Olyan fejes volt, hogy edzésen nem jönne újra össze. Tényleg csak imádkozni tudtam, hogy nehogy megszerezzék a vezetést ebből.”

„Montenegró az első perctől kedve agresszíven védekezett – mondta Csoboth Kevin az M4 Sportnak. – Beszéltük a meccs előtt, hogy mindegy, milyen góllal, csak nyerjünk. Sajnos, nem jött össze. Az eredménnyel elégedetlen vagyok, mert győzelemmel nagy lépést tehettünk volna a csoportban. Mentálisan és fizikailag is jó állapotban van a csapat. Nem dolgoztunk ki nagy helyzeteket, kedden ezen javítani kell.”

ÁDÁM MARTIN: PRÓBÁLKOZTUNK, LÁTTÁK, AZÉRT VOLTAK HELYZETEINK

DIBUSZ DÉNES AZ NSO TV KAMERÁJA ELŐTT

LANG: A TELJESÍTMÉNYÜNK ALAPJÁN LEHET A DÖNTETLENNEK ÖRÜLNI

NAGY ÁDÁM: AZÉRT KELL BOLDOGNAK LENNEM, HOGY NEM FEJELTEM ÖNGÓLT

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, G-CSOPORT
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 0–0
Podgorica,
Városi Stadion, 8000 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MONTENEGRÓ:
M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), V. Szavicsevics (Sz. Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai R. (Csoboth, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–0 +3 4
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 3 1 2 1–5 –4 1
5. Litvánia 2 1 1 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik