U21: Lisztes Krisztián nagyon jó benyomást tett Gera Zoltánra

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 07:06
Nyolc felkészülési mérkőzést a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülve, amelyből hatot megnyert. Gera Zoltán szövetségi edzőt arra kérte az NSO Tv, hogy ossza meg velünk a tapasztalatait, s azt is megkérdzetük, milyen benyomást tett rá az utolsó két meccsen újoncként pályára lépő Lisztes Krisztián. 

Gera Zoltán elmondta, a lejátszott nyolc meccs alatt több játékrendszert is kipróbáltak, így el tudják dönteni, hogy melyikkel vágnak neki szeptemberben az Európa-bajnoki selejtezőknek. Emellett az a mag is kirajzolódott a szakmai stáb számára, akikre támaszkodhatnak, akik pályára fognak lépni a tétmeccseken.

A 2005-ös születésű Lisztes Krisztián a szlovákok ellen győztes góllal mutatkozott be az U21-es válogatottban, a szünetben beállva, Izland ellen is agilisan futballozott. Nem meglepő, a Ferencváros 18 éves támadója nagyon jó benyomást tett a korábbi 97-szeres válogatott játékosra.

„Nagyon erős, nagyon bátor, kiválóan cselez, jól tartja meg a labdákat, nagyszerű megoldásai voltak. Nyilván vannak olyan szituációk, amiben fejlődni kell, például a reakciókban, védekezésben, de ez jönni fog. Nagyon jó kezekben van a Ferencvárosnál, kívánjuk, hogy minél többet játsszon!”

Videónkban Gera Zoltán részletesebben is beszél a felkészülési mérkőzések tapasztalatairól, kitér arra, hogy közösséggé formálódott-e a csapat és kik lehetnek a vezéregyéniségei az Eb-selejtezőkön.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–IZLAND 0–1 (0–0)
Budapest,Bozsik Aréna,1200 néző.Vezette:Milos Milanovics (Nemanja Petrovics, Bojan Banovics) – szerbek
MAGYARORSZÁG:Hegyi K. – Szabó A., Iyinbor,Debreceni – Eördögh (Kovács M., a szünetben), Kata (Vas G., 90.), Bényei (Kovács B., 63.), Komáromi (Benczenleitner, 63.) – Kocsis D. (Vitális, a szünetben), Kerezsi (Vancsa, a szünetben) – Németh D. (Lisztes, a szünetben).Szövetségi edző:Gera Zoltán
IZLAND:Helgason – Valgeirsson (Pálsson, 74.), Hoti, Borkelsson, Gudmundsson – Baldursson, Jónsson – Sigurpálsson (Borgbórsson, 60.), Ingason (Djuric, 74.), Sigurgeirsson – Gudjohnsen (Björnsson, 74.).Szövetségi edző:Davíd Jónasson
Gólszerző:Djuric(0–1)a 92. percben

Kiállítva:Kovács B. (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik