Eb-selejtező: A magyarok félnek a rossz eredménytől, ezért beszélnek provokációról – Miodrag Radulovics

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 13:36
null
Sztevan Jovetics bizakodó (Fotó: Szabó Miklós)
Sztevan Jovetics reméli, meg tudja ismételni vagy akár túl is szárnyalja 2008-as magyarok elleni teljesítményét, Miodrag Radulovics montenegrói szövetségi kapitány pedig kifogásolta a csapatát érintő magyar nyilatkozatokat.

 

Impozáns futballkomplexumban rendezte Európa-bajnoki selejtezőjét megelőző sajtótájékoztatóját a montenegrói válogatott. A Podgorica keleti határán fekvő modern létesítmény a helyi Telkinek nevezhető, hiszen látszólag jól felszerelt, állapota újszerű, csakhogy a 2015-ben átadott edzőközpont lényegesen kisebb, mint a magyar válogatott főhadiszállása: három füves pálya mellett két műfüves alkotja.

A sajtóeseményen a Hertha BSC-t a kiesés ellenére a másodosztályban is vezetőedzőként irányító Dárdai Pál nyáron távozó játékosa, a 65 válogatott fellépésén 31 gólos, ezzel hazájában csúcstartó Sztevan Jovetics állt az újságírók rendelkezésére – nem maradhatott el a kérdés: beszélt-e a magyar edzővel a szombati összecsapásról?

„Nem volt alkalmunk rá, mert már nem vagyok a Hertha játékosa, a nyáron elköszöntem az együttestől – nyilatkozta a 33 éves csatár, majd a Nemzeti Sport újabb kérdésére válaszolt. – Különleges mérkőzéseket játszottam eddig Magyarország ellen. Tizenhat évvel ezelőtt ellene mutatkoztam be az ország első hivatalos mérkőzésén, élénken él az emlékezetemben, ahogyan az is, hogy nem sokkal később megszereztem pályafutásom első dupláját nemzeti színekben. Bízom benne, meg tudom ismételni azt a teljesítményemet vagy akár túl is szárnyalom. Sokat beszéltünk az előttünk álló összecsapásról és a taktikáról, de nem kotyogok ki részleteket.”

A rutinos támadó elmondta, szerinte könnyebb azok ellen a játékosok ellen futballozni, akiket a pályáról ismer, majd kiemelte a magyar válogatottból az RB Leipziget erősítő Szoboszlai Dominikot.

„Néhányszor futballoztunk egymás ellen, szeretem a játékát: technikás, jól lő, gyors, kiváló képességű futballista, talán ő az egyik legjobbja a szombati ellenfelünknek, de nem csak belőle áll a magyar válogatott. Magyarország sokat fejlődött az utóbbi időben, de hiszünk magunkban, jó mérkőzésen tartanánk itthon a három pontot. A pályán kissé agresszívabbnak kell lennünk, mint korábban, ez vezethet eredményesebb játékhoz. A csoportunkban minden meccs fontos, de nem hiszem, hogy elszállnának a továbbjutási reményeink, ha ne adj Isten, nem nyernénk szombaton.”

Miodrag Radulovics hisz a csapatában (Szabó Miklós)
Miodrag Radulovics hisz a csapatában (Szabó Miklós)

 

Miodrag Radulovics szövetségi kapitány elsőként a korábbi magyar nyilatkozatokra reflektált.

„Meglepett a magyarok ránk nézve negatív nyilatkozata, amelyben azt feltételezik, provokáljuk majd a csapatukat, mivel az előző mérkőzéseken nem adtunk okot az ilyen vélekedéseknek, tiszteljük ellenfeleinket. Azt feltételezem, hogy bár elmondták, bíznak magukban, nem biztos, hogy ez így van, ezek a nyilatkozatok számomra ugyanis azt sugallják, félnek a rossz eredménytől, ezért beszélnek provokációról. A magyar delegáció meleg fogadtatásban részesül Montenegróban, kivéve a pályán, hiszen a három pontért lépünk pályára. Három felkészülési mérkőzést játszottunk eddig Magyarország ellen, a szombati meccs más kávéház lesz, ám bízunk a jó eredményben. Nem érzünk nyomást, sikerre éhesek vagyunk. Egyetértek azzal, hogy Szerbia és Magyarország a két csoportfavorit, a szerb egyénileg, a magyar csapatként erősebb, de hiszek a válogatottunkban. Nehézséget okoz egyik legjobbunk, Adam Marusics helyettesítése, de vannak olyan játékosaim, akik megoldhatják a pótlását. Rajta kívül mindenki egészséges, készen állnak a srácok a szombati csatára.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE

KAPUSOK: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., szombat

15.00: Litvánia–Bulgária – élőben az NSO-n!
18.00: Montenegró–Magyarország – élőben az NSO-n!
Szabadnapos: Szerbia

Június 20., kedd
20.45: Magyarország–Litvánia – élőben az NSO-n!
20.45: Bulgária–Szerbia – élőben az NSO-n!
Szabadnapos: Montenegró

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1 3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik