U17-es Eb: döntetlen helyett gólokat lőve, győzelemmel jutna tovább a magyar válogatott

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 22:34
A magyar válogatott Írországgal találkozik kedd este 8 órakor a felcsúti Pancho Arénában az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjának utolsó fordulójában. A mieinknek a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, de Belvon Attila szövetségi edző az NSO Tv kamerája előtt egyértelműen kijelentette: győzelemre játszanak. A csapat hétfői edzéséjén jártunk ott, és beszélgettünk a szövetségi edzővel.

Belvon Attila szövetségi edzőtől először azt kérdeztük: milyen pozitívumokból tudnak táplálkozni a lengyelek elleni 5–3-as vereségből.

„Láttunk olyan dolgokat, elsősorban akarati tényezőket, hogy nem adta föl a csapat, ment és küzdött folyamatosan. Az is pozitívum még, hogy sikerült három gólt szereznünk, az más kérdés, hogy öt gólt nem szabad kapni. Azokat a hibákat, amiket ott elkövettünk, akár egyénileg, akár a csapatrészeknek a védekezésébe elcsúszásokkal, kommunikációs hibával, azokat egyértelműen ki kell küszöbölni. Megmutattuk a játékosoknak, megbeszéltük, mi volt az, ami jó volt, mi kevésbé. Én bízok benne, hogy jó mentális állapotban lesznek. Természetesen a vereség utáni az első éjszaka szörnyű volt mindenkinek, a játékosoknak és a stábnak is, de tegnap délután már láttam, hogy kezdünk kijönni ebből a letargiából, amit a vereség okozott.”

Videónkban beszél arról, hogy szabad-e ilyen helyzetben döntetlenre játszani; megtudjuk, milyen erőnléti állapotban van a válogatott, de természetesen a keddi ellenfél, Írország is szóba kerül.

NÉMETH HUNORT EGYSZER BEHÍVTÁK A DÁNOK, DE MAGYAR VÁLOGATOTT SZERETNE LENNI

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Május 17., szerda
Magyarország–Wales 3–0
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion

Május 20., szombat
Magyarország–Lengyelország 3–5

Felcsút, Pancho Aréna

Május 23., kedd
20.00:
Írország–Magyarország
Felcsút, Pancho Aréna

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Molnár Mátyás (Bp. Honvéd)
Védők: Lengyel Noel (Főnix), Girsik Attila (Vasas), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia), Demkó Márton (El Paso), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Hornyák Csaba (DVSC), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kern Martin (Puskás Akadémia), Németh Hunor (Köbenhavn), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia), Bagi Ádám (Ferencváros), Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Támadók: Molnár Csaba (Vasas), Szabó Szilárd (Ferencváros), Simon Benedek (Bp. Honvéd), Varga Zétény (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik